Přejít k hlavnímu obsahu

Smolder je po změnách ještě silnější. Hráči si na nového šampiona stěžují

8. 3. 2024 | 12:00 League of Legends Gaming
Pokaždé, co Riot Games přidá nového šampiona do League of Legends, má záporný winrate. Než se s ním totiž hráči naučí hrát, tak počínání často vypadá katastrofálně. Zároveň ho musí vývojářský tým vybalancovat tak, aby byl hratelný a nebyl statisticky lepší než ostatní šampioni ve stejné úrovni hry. U Smoldera se to ale ani po měsíci pořád nedaří.
Nejnovější šampion Smolder
Nejnovější šampion Smolder
Zdroj: Riot Games

V posledním patchi (14.5) prošel Smolder celkem velkými úpravami. Ačkoliv Riot bral tyto změny jako nerfy a oslabení nejnovějšího šampiona, opak je pravdou. V současnosti má totiž právě Smolder nejvyšší procento banů v hodnocených hrách a zároveň má také druhý nejvyšší winrate napříč všemi divizemi.

Bavíme se sice o Smolderovi na botlane, jeho úspěšnost se však zlepšila i na ostatních linkách (mid a top). Komunita si často stěžuje, že hrát proti němu je nuda, protože neexistuje způsob, kterým ho obehrát.

Opravdu doufám, že se nebude dokola hrát v profesionálních hrách. Pokud by se stal číslem 1 na pozici ADC, hry by byly mnohem nudnější vzhledem k jeho postupu hrou. Jeden tým bude muset hrát pro co nejrychlejší možnou výhru, zatímco ten druhý bude se Smolderem zdržovat tak moc, jak jen to půjde,“ píše jeden z hráčů.

Vyšší winrate než Smolder má pouze Kog'Maw, jehož zajisté čeká nerf v nadcházejícím patchi. „Já už nemůžu vydržet další měsíc s tím, že ho vidím v každé pos*ané hře,“ stěžuje si jeden z hráčů na Smoldera. „Jakmile se dostane do pozdější fáze hry, stane se neporazitelným, pokud zbytek jeho týmu má ruce,“ píše další.

Smolder is sitting at a ~53.5% WR with over 90k games played
byu/ADeadMansName inleagueoflegends