Přejít k hlavnímu obsahu

Nad pokračováním Hogwarts Legacy visí otazník. Studio chce expandovat na trh s mobilními hrami

8. 3. 2024 | 10:45 Gaming
Na druhý díl populární kouzelnické hry z prostředí Harryho Pottera si fanoušci budou muset ještě počkat. Jeho finální podoba se navíc může od prvního dílu značně lišit. Studio Warner Bros prozradilo svůj zájem o mobilní free-to-play tituly s funkcionalitou live-service.
Porktey Games
Porktey Games
Zdroj: games-manuals.com

Ředitel společnosti J. B. Perette představil budoucí strategii herní divize studia Warner Bros. Dle jeho slov se společnost plánuje odklonit od AAA her a místo toho se zaměřit na mobilní, free-to-play a tzv. live service tituly (tj. udržování hry, přidávání nového obsahu, pozn. red.).

Představený model studia Warner Bros nezměnil ani propadák v podobě nedávno vydané hry Suicide Squad: Kill the Justice League. Perette považuje trh s hrami za nestálý a právě live-service má být řešením, které firmě zaručí dlouhodobý přísun peněz.

Svět Hogwarts Legacy fungující formou live-service, kde by se hráči mohli nekonečně dlouho angažovat, může znít lákavě. Finální produkt ale může být od prvního titulu natolik odlišný, že hrozí doslova ztráta veškerého kouzla. Jistou útěchu fanouškům světa Harryho Pottera může přinést chystaný famfrpálový titul Quidditch Champions, o němž se snad díky blížícím se playtestům již brzy dozvíme více.