Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport za jedna, Dynamo Eclot s vykřičníkem. Kdo dále prošel na LAN finále?

9. 3. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Elitní domácí kvarteto svoji úlohu splnilo a o víkendu 15. až 17. března si v pražské Vodafone PLAYzone Aréně zahraje o první titul letošní sezóny. Jaká byla cesta jednotlivých týmů?
fino a beastik
fino a beastik
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Postup do play-off si jako první zajistili Sampi.Tipsport. Mistři ČR prošli skupinovou fází jako nůž máslem, za tři mapy totiž prohráli pouhých šestnáct kol. Zapotit se nestihli ani proti největším konkurentům z UNiTY, případné neduhy v jejich týmové hře se tak ani nestihly ukázat. Vyzdvihnout však musíme výkony obou nových posil, Robert „manguss“ Kasper a Jindřich „ZEDKO“ Chyba v zápase o první místo kralovali.

UNiTY si nakonec ve skupině A dokázali zajistit druhé postupové místo. Jednoduché to však vůbec neměli, proti ENTERPRISE Genesis museli otáčet nepříznivé skóre 0:1. Zaspaný úvod ale dokázali vynahradit dvěma poklidnými mapami, které navázaly na předchozí duel z prvního kola. Nedá se říct, že výkonnostně přesvědčili, přece jenom hrají s novým kapitánem teprve chvíli. V offline prostředí ale budou o level silnější.

Vítězem skupiny B se stali SINNERS. Postup z prvního místa si však zajistili nejtěsnějším rozdílem skóre na rozhodující třetí mapě. Do tábora Dynama Eclot ale poslali vzkaz, že jsou připraveni jim odepřít Tipsport Grand Slam. Nejlepším hráčem byl Tomáš „oskar“ Šťastný, jedna z nových tvář Filip „AJTT“ Dolenský si souboj s DNE naopak za rámeček nedá. Hříšníci si splnili povinnost a vědí, že chleba se teprve bude lamat.

Složení vyřazovacích bojů skutečně uzavřel čtvrtý ze čtyř nasazených celků. Dynamo Eclot se však proti oběma účastníkům z kvalifikace natrápilo. BO1 utkání proti BRUTE muselo rozhodnout až prodloužení a totéž se odehrálo na první mapě souboje s Universe, černým koněm z řad kvalifikantů. DNE sice naplno přesvědčili, ale zvládnutá koncovka proti SINNERS mohla dojmy kompletně převrátit. Detaily rozhodují. 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.