Přejít k hlavnímu obsahu

Co Riot dělá s Karmou a jak mění Galia? Na PBE mají vývojáři plné ruce práce

8. 3. 2024 | 17:30 League of Legends Update hry
Je to sice pár dní, co byl na servery vyslán nový patch, ale už teď se dějí na PBE další velké změny. Ty se týkají konkrétně Galia a Karmy, itemů s kritickým poškozením a support itemů. Brzo se tedy pravděpodobně dočkáme masivní změny těchto postav.
Co Riot dělá s Karmou a jak mění Galia?
Co Riot dělá s Karmou a jak mění Galia?
Zdroj: Riot Games

Karma se poslední patche doslova probudila z mrtvých. Její účast ve hrách byla na všech úrovních mizivá, dokud jí Riot nepřipravil pár buffů. Jenže teď dominuje jak v profesionálních hrách, tak soloQ. Aktuálně totiž může při správném použití v late game v podstatě permanentně spamovat svou ultimátku, což je pro soupeře velmi frustrující. Změny na PBE by tomu však mohly zabránit.

Změny cílí na snížení spamování kouzel a samotné Q bude v latu spotřebovávat mnohem více many. Důležité ale je vrácení cooldownu na R při poškození schopnostmi z 5s kdykoliv na 25% zbývajícího cooldownu. Tím omezí spamování schopností v late game a dá soupeřům prostor pro counterplay.

Na druhou stranu Galio není v poslední době viděn ve hrách tak často. A možná to je důvod, proč přichází obrovské změny. Aktuálně na serverech ovlivňuje jeho pasivní schopnost koupě Ability Haste itemů a scaluje.

To však bude pravděpodobně brzy minulostí, protože bude mít stálý, delší cooldown celou hru. Nicméně se o 3 sekundy zkrátí pokaždé, kdy nepřítele poškodí svou schopností. Hráči, upravte svůj playstyle! Tyto změny doprovází ale další drobnosti a přepočty. Všechny detaily jsou k nalezení na Redditu.

Potěšeni budou ale nejvíce hráči ADC, pro které se chystá buff některých itemů s kritickým poškozením. Například Infinity Edge zvedne své kritické poškození, Lord Dominik's Regards a Mortal Reminder čeká zvýšení penetrace proti armoru. Nakonec se testuje nová recept pro Navori Quickblades, kdy místo Pickaxu bude B. F. Sword, čímž se zvětší i celkové poškození, to vše za stejnou celkovou  cenu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.