Přejít k hlavnímu obsahu

Bylo to FaZe, nebo nic. O tomhle přestupu jsem snil od patnácti, říká frozen

9. 3. 2024 | 20:50 Counter-Strike 2 Rozhovor
Nejnovější přírůstek do rodiny FaZe Clanu a největší současná hvězda slovenského Counter-Striku byla před pár dny hostem pořadu HLTV Confirmed. Co všechno David „frozen“ Čerňanský prozradil o své kariéře, vývoji hráčské identity i samotném přestupu do FaZe Clanu?
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: PGL Esports

„Už v dobách hraní za česko-slovenské týmy jsem byl velmi loajální. Organizace jsem sice měnil, ale spoluhráče velmi ojediněle,“ řekl David „frozen“ Čerňanský, když byl ve vidcastu dotázán na to, jak úctyhodnou dobu strávil v MOUZ. Jednalo se bezmála o pět let, které u německé organizace slovenský rifler strávil.

Ne vždy šlo ale o procházku růžovou zahradou. Mezi těžší chvíle řadí frozen momenty, kdy tým opustili jeho nynější spoluhráči Finn „karrigan“ Andersen a Robin „ropz“ Kool. „Bylo zapotřebí snížit svoje standardy. S předešlou sestavou jsme byli blízko pozici světové jedničky, takže jsem cítil, že jdef o krok zpátky,“ prozradil.

Právě s odchodem hvězdného Estonce se frozen stal jednoznačnou hlavní hvězdou týmu. „Pod taktovkou karrigana jsem byl entry fragger, takže zde nebyl prostor na jakékoliv sobectví,“ zavzpomínal frozen na časy v MOUZ a doplnil: „S jejich odchodem jsem se tuto sobeckost ale musel naučit, což zabralo nějaký čas.“

Nyní frozen válčí v barvách FaZe, kde se znovu spojil s bývalými spoluhráči. „První zpráva mi od FaZe přišla před IEM Sydney,“ naznačil 21letý Slovák načasování prvních rozhovorů s americkou organizací. „Když mi bylo 15 let, tak jsem snil o tom, že budu hrát za MOUZ nebo FaZe. Jednalo se tím pádem o splněný sen,“ dodal.

O služby slovenského střelce by mělo zcela jistě mnoho předních světových celků. Frozen měl však ve všem jasno, a to i v případě, kdyby přišla nabídka od Major šampionů. „O Vitality bych přemýšlel pouze v moment, kdyby nebyla na stole nabídka z FaZe. Takhle to pro mě bylo buďto FaZe nebo setrvání v MOUZ,“ měl jasno.

Zdali se frozen rozhodl správně, ukáže již zanedlouho první CS2 Major šampionát v Kodani. Od aktuální světové jedničky v HLTV žebříčku se nic jiného než urputný boj o titul neočekává. Frozen by se tak mohl stát historicky prvním Slovákem, který by nad svou hlavu pozvedl trofej toho nejcennějšího kalibru.

Zdroj: HLTV.org
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.