Přejít k hlavnímu obsahu

Po šesti letech je zpátky. Xizt se stal hlavním trenérem Ninjas in Pyjamas

8. 3. 2024 | 23:00 Counter-Strike 2 Přestup
Richard „Xizt“ Landström bude znovu oblékat dres Ninjas in Pyjamas. Bývalý švédský hráč, jenž v organizaci strávil pět a půl roku, se do týmu vrací jako hlavní trenér. Švédský celek tak pokračuje v přestavbě, kterou započal po nepovedné kvalifikaci na historicky první Major v Counter-Strike 2. V sestavě jsou aktuálně pouze dva hráči - Fredrik „⁠REZ⁠“ Sterner a Alejandro „⁠alex⁠“ Masanet.
Po šesti letech je zpátky. Xizt se stal hlavním trenérem Ninjas in Pyjamas
Po šesti letech je zpátky. Xizt se stal hlavním trenérem Ninjas in Pyjamas
Zdroj: Ninjas in Pyjamas

Organizace změnu oficiálně oznámila v pátek večer. Richard „Xizt“ Landström na pozici hlavního trenéra Ninjas in Pyjamas nahradil Daniela „⁠djL⁠“ Narancice, jenž podobně jako většina hráčů v NIP skončil po nepovedeném RMR turnaji. Po něm bylo jasno, že se mančaft na první Major v Counter-Strike 2 nepodívá.

V základní sestavě zůstali už jen Švéd Fredrik „⁠REZ⁠“ Sterner a španělský Alejandro „⁠alex⁠“ Masanet. Neúspěch odnesli Daniil „⁠headtr1ck⁠“ Valitov, Patrick „⁠es3tag⁠“ Hansen a Kristian „⁠k0nfig⁠“ Wienecke. NIP na RMR nastoupili do tří zápasů a ani jeden nevyhráli.

Pro Xizta jde o druhé trenérské angažmá. Mezi lety 2021-2023 působil v Heroic jako trenér a analytik. S týmem se dostal až do finále Majoru v brazilském Riu.

Aktuální sestava NIP:

 Švédsko Fredrik „⁠REZ⁠“ Sterner
 Španělsko Alejandro „⁠alex⁠“ Masanet
 Švédsko Richard „Xizt“ Landström

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).