Přejít k hlavnímu obsahu

„Absolutní masakr“. T1 za sebou mají jednu z nejhorších porážek v historii

9. 3. 2024 | 13:00 League of Legends Reportáž
Největší zápas dosavadního průběhu letošní soutěžní sezony v League of Legends zklamal. Zápas mezi T1 a Gen.G nevypadal jako duel dvou nejlepších týmů korejské ligy. Gen.G naprosto zdemolovali svého soupeře, který stále na svého rivala nedokázal najít recept.
Největší hvězdou zápasu byl Jeong „Chovy“ Ji-hoon, jenž především se svou Ahri exceloval.
„Absolutní masakr“. T1 ani tentokrát neměli proti Gen.G sebemenší šanci
„Absolutní masakr“. T1 ani tentokrát neměli proti Gen.G sebemenší šanci
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Není to žádná novinka. T1 mohou být nejlepším týmem světa, drtit konkurenci ze svého regionu i ostatních soutěží. Jednoduše ale nemohou přijít na to, jak porazit Gen.G. V loňském roce vyhrál mančaft kolem Jeong „Chovy“ Ji-hoona oba dva splity, proti T1 se vždy vyšvihl a dominoval.

Jinak tomu nebylo ani v sobotu. Oba týmy měly v lize skóre 12-1 a hrály tak o první flek. Jasný favorit neexistoval, Gen.G se ale rychle dostali do svého tradičního tempa utkání s T1. První hra byla dost možná jednou z nejhorších v historii nejúspěšnější organizace League of Legends.

Gen.G si s T1 pohrávali. Od začátku byl na Summoner's Riftu jen jeden tým. Kim „Canyon“ Geon-bu byl s Rell velice efektivní, Choi „Zeus“ Woo-je neměl šanci hrát League of Legends. 26 minut stačilo Gen.G na zničení základny T1. Úřadující mistři světa nezískali během celé první hry ani jeden kill. Něco takového se vídá opravdu jen zřídka.

Druhý špíl vypadal ze začátku vyrovnaněji, Gen.G si ale pořád udržovali odstup, postupně si vypracovali podstatné vedení, které pevně drželi. Nedovolili žádný klasický zázrak T1, kdy jediná dobrá potyčka stačí k obratu. Chovy zase jednou ukázal svou extratřídu jako nejlepší Ahri světa.

Gen.G se posunuli na první příčku, na světové scéně se ale nedaří. Je tohle ta sezóna, kdy se kletba zlomí?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).