Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike 2 nikdy nehrálo víc hráčů. V sobotu padl rekord

9. 3. 2024 | 15:43 Counter-Strike 2 Zajímavost
Counter-Strike 2 nabírá druhý dech. Po prvních měsících, kdy původní hype z nové hry rychle opadal, se komunita znovu dostává do ráže. V sobotu odpoledne počet souběžně hrajících uživatelů překonal 1,5 milionů. To se podařilo vůbec poprvé v historii CS2. A dá se očekávat, že číslo bude dál růst.
Counter-Strike 2 nikdy nehrálo víc hráčů. V sobotu padl rekord
Counter-Strike 2 nikdy nehrálo víc hráčů. V sobotu padl rekord
Zdroj: Valve

Úvodní měsíce po vydání Counter-Strike 2 byly pro hráče hořké. Valve nevydávalo téměř žádné updaty. Když už vyšla aktualizace, šlo o minimální změny, jež reálně nebyly cítit. To se ale na začátku února změnilo. Valve představilo první velký patch, který dal hráčům novou naději. A péče Valve se rychle odrazila na počtu uživatelů.

Naposledy byly servery takto zaplněné ještě před releaseam Counter-Strike 2. V září loňského roku hrálo Counter-Strike průměrně 976 138 hráčů, peak se vyšplhal na 1 556 326. Obě hodnoty ale rychle padaly a nepomohlo ani kompletní vydání CS2. Rozdíly byly statisícové.

Rostoucí trend, blíží se absolutní rekord?

Po již zmiňovaném updatu se ale křivka rychle vrátila na vzestupnou tendenci a stoupala vzhůru. Únor byl předzvěstí úspěšného začátku března. Během sobotního odpoledne zapnulo střílečku od Valve najednou 1 525 000 hráčů. Březnový průměr se prozatím drží na 825 979 uživatelích. Vůbec poprvé hrálo Counter-Strike 2 přes 1,5 milionu hráčů najednou.

A čísla mohou jít dál nahoru. Counter-Strike 2 totiž čeká vůbec první Major v historii. Nejlepší hráči se sjedou do Kodaně, kde se porvou o vítězství na slavném turnaji. Už RMR (kvalifikace) ukázalo, že o CS2 mají fanoušci zájem a dá se očekávat vysoká sledovanost. S tou souvisí i hranost titulu, který by se mohl dočkat historického maxima. Nejen v nejnovější verzi, ale i ve spojení s CS:GO.

Kolik lidí hraje Counter-Strike 2?
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).