Přejít k hlavnímu obsahu

Do prvního CS2 Majoru zbývá pouhých 7 dní. Užít si ho můžete s českým komentářem

11. 3. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Preview
Nejočekávanější turnaj se kvapem blíží. Od 17. do 31. března se můžete těšit na maraton toho nejlepšího světového Counter-Striku, který vám zprostředkujeme na našich Twitch kanálech.
PGL Major
PGL Major
Zdroj: PGL Esports

Vůbec poprvé zamíří Counter-Strike šampionát do Kodaně. Místní Royal Arena je proslulá díky finálovým turnajům BLAST Premier, nyní však bude hostit absolutní vrchol, ten vůbec prvním v novém díle CS2. Dánové budou mít na domácí půdě třetí největší zastoupení. Jedinou ryze dánskou pětkou jsou ECSTATIC, většinu stále drží Heroic, jinak se místní scéna spoléhá na in-game leadery v čele mezinárodních sestav.

Nejvíce hráčů bude mít na Majoru Rusko. Pokud budeme počítat i hráče, kteří se k Rusku nehlásí, tak se jich v Kodani představí 23. Početné je také brazilské zastoupení, celá dvacítka ale nastoupí už v první fázi. Čeští fanoušci se nástupce Adama „NEOFRAG“ Zouhara nedočkali, Slovensko naopak bude mít ve hře dvě želízka v ohni. Martin „STYKO“ Styk nastoupí za Apeks, David „frozen“ Čerňanský patří s FaZe mezi favority.

Formát prvního CS2 Majoru je klasický. Nově pojmenované Opening a Elimination Stage nabídnou pětikolový swiss, po těchto částech se nejlepší osmička přesune před živé publikum v nekompromisním Single Elimation pavouku. Celý maraton dvanácti hracích dní vám od 17. do 31. března přineseme exkluzivně v českém a slovenském jazyce. Začínáme na kanále PLAYzoneUP a pokračovat budeme na PLAYzoneCZ.

Týmy čekající v Elimination Stage
 Evropa FaZe Clan Rusko Team Spirit Evropa Team Vitality Evropa MOUZ
 Spojené státy americké Complexity Rusko Virtus.pro Evropa Natus Vincere Evropa G2 Esports
Zápasové dvojice v Opening Stage
 Rusko Cloud9 vs.  Dánsko ECSTATIC Turecko Eternal Fire vs.  Mongolsko The MongolZ
 Polsko ENCE vs.  Brazílie Imperial Evropa Apeks vs.  Brazílie paiN Gaming
 Dánsko HEROIC vs.  Čína Lynn Vision Rusko 9 Pandas vs.  Rusko AMKAL
 Portugalsko SAW vs.  Španělsko KOI Brazílie FURIA vs.  Brazílie Legacy
PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.