Přejít k hlavnímu obsahu

Převrat v žebříčku! SINNERS pojedou na LAN finále až jako domácí trojka

11. 3. 2024 | 19:45 Counter-Strike 2 Žebříček
Nejnovější vydání HLTV žebříčku přineslo nečekané změny. SINNERS zažili velký pád, zatímco Sampi.Tipsport vylétli o několik desítek pozic vzhůru. Nad oběma přesto ční Dynamo Eclot.
forsyy, ZEDKO, AJTT, NEOFRAG
forsyy, ZEDKO, AJTT, NEOFRAG
Zdroj: Dynamo Eclot, Sampi, SINNERS (vše s povolením)

HLTV žebříček je pro velkou část komunity tím nejobjektivnějším ukazatelem, jak se týmům v posledních měsících daří. Pod nejlepší třicítkou může být pořadí často zkreslené, objektivnější měřítko ale neexistuje. Od celkového umístění ve světě se navíc odvíjí udělování pozvánek, od věci ale není ani regionální srovnání.

SINNERS se nacházeli v čele česko-slovenského HLTV rankingu od konce října, kdy se vrátili do TOP 50 a přeskočili Dynamo Eclot. Nyní ale jejich série po více než čtyřech měsících končí. Oproti minulému týdnu se propadli o 16 pozic a podruhé za poslední více než tři celé sezóny se nacházejí až v deváté světové desítce.

Na první místo se díky zvýšené frekvenci mezinárodních utkání probojovalo Dynamo Eclot. Jeho nová sestava vzhledem k rozbitému jádru začínala od nuly, ale postupnými krůčky jde vzhůru. 79. místo je pouhým krůčkem na jejich cestě do vyšších pater, pozice česko-slovenské jedničky je ale jistě potěší.

DNE mají aktuálně na kontě 14 bodů, o jeden více než SINNERS. A nejen oni. O dvě pozice nad hříšníky se totiž nachází ještě Sampi.Tipsport. Víkendové play-off Tipsport CS Winter tak bude hodně důležité i z mezinárodního hlediska. Kartami budou chtít zamíchat i UNiTY, kteří se po delší době také vrací do Evropy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.