Přejít k hlavnímu obsahu

První CS2 Major bude mít českou stopu. Nadaný mladík se dostal do talent týmu

12. 3. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Žádný český hráč ani tým v kvalifikacích na PGL Major neuspěl, přesto bude mít Česko své zastoupení na prvním šampionátu v Counter-Strike 2. Jeho jméno odhalil seznam talent týmu.
Ondřej „Loxar“ Lebeda
Ondřej „Loxar“ Lebeda
Zdroj: ENCE

Žádný turnaj nemá tu správnou atmosféru bez těch nejlepších moderátorů, analytiků a komentátorů. Neméně důležitou, ale veřejností často opomíjenou součástí talent týmu jsou observeři. Nebýt jejich a režisérských dovedností, tak neuvidíte to nejpodstatnější – fragy. Není totiž observer jako observer.

Každý si určitě vzpomene na legendární clutch Oleksandra „s1mple“ Kostylieva na mapě Cache. Jeden z nejlepších observerů světa, David „prius“ Kuntz, se nedržel nepsaného pravidla a 1v2 situaci nesledoval z pohledu osamosceného hráče. Z hrdiny se stalo meme a od té doby se o observerech mnohem více mluvilo.

Pokusit se navození o co nejlepší atmosféry, což se netýká pouze ukazování killů, se na PGL Majoru bude snažit také Ondřej „Loxar“ Lebeda. 23letý všestranný kreativec ukázal své dovednosti už na RMR a chybět nebude ani na samotném vstupu do nové éry. Stane se tak prvním Čechem v talent týmu na Majoru.

Prvnímu CS2 šampionátu se žádný český hráč nebo tým bohužel nepřiblížil, na rozdíl od Davida „frozen“ Čerňanského a Martina „STYKO“ Styka, kteří v Kodani nebudou chybět. Na odkaz Tomáše „oskar“ Šťastného a Adama „NEOFRAG“ Zouhara bude nyní netradičně navazovat český zástupce v úplně jiné roli.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.