Přejít k hlavnímu obsahu

Vnímám se celý život jako outsider, říká trenér UNiTY před prvním vrcholem roku

12. 3. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Ze čtyř účastníků play-off Tipsport CS Winter přesvědčil tým UNiTY nejméně. Svěřenci Dominika „desty“ Černého jsou však proslulí tím, že v offline prostředí se prezentují úplně jinou hrou se zcela odlišnou energií. Poprvé se však ukáží s novým in-game leaderem Filipem „K1-FiDa“ Dvořákem. „Změna nám dodala novou chuť do hry,“ říká desty v rozhovoru.
Dominik „desty“ Černý a jeho tým UNiTY
Dominik „desty“ Černý a jeho tým UNiTY
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UNiTY se v offline prostředí vždy dařilo. Bude tak pro vás až tento víkend ostrým startem sezóny?

Řekl bych, že až ta LANka bude právě ten start sezóny. Uvidíme ale, jak to půjde s novým in-game leadrem. A jak jsi napsal, online fáze byla jen povinná předehra.

Čím si to vlastně vysvětluješ, že umí být herní přednes týmu tak odlišný doma a na LANce?

Nevím, jestli je to tím, že se vidíme a můžeme se mlátit za každou chybu (smích). Ale na LANu mi přijde, že všichni mají o 100 % větší focus, ať je to ohled na týmovou hru nebo individuální level.

Vy jste krátce před začátkem turnaje vyměnili in-game leadera, jaký byl motiv za touto změnou? Na začátku roku jste totiž měli výhodu, že jste jako jediní nezměnili sestavu.

Výhoda to sice byla, že neproběhla žádná změna, ale myslím si, že každý byl takový bez energie a bez nějakého drivu, což vygradovalo ve změnu in-game leadera. Ta nám dodala novou chuť do hry i z ohledu jiného přístupu Filipa a celkově jiného callování a vnímání hry.

Dominik „desty“ Černý a jeho tým UNiTY
Dominik „desty“ Černý a jeho tým UNiTY
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Nový kapitán často znamená překopání herního systému. Jak je tomu u vás?

Filip je in-game leader, ale není to kapitán i přes jeho autoritu. Jak jsem odpovídal výše, je to pro nás něco nového a snažíme se nějak doplnit jak Filipa, tak Filip nás a hledat nové věci, fungovat všichni trochu jinak a snad lépe než doposud. Ale řekl bych, že to nějaký čas ještě zabere.

Skupinová fáze vám příliš nevyšla. Co sis z jednotlivých zápasů nejvíce vzal?

Hlavní, na čem záleželo, bylo postoupit na LAN část, což se nám i povedlo. Co se týče zápasu se Sampi, tak byl to zajímavý zážitek, ale nebral bych to jako nějaké měření formy. Proti ENTERPRISE byla od nás první mapa zvláštní a ospalá a zároveň EP hráli fajn, nebudu říkat, že ne, a na dalších dvou mapách už se fungovalo, jak mělo. 

Koho v play-off Tipsport CS Winter vidíš jako favorita číslo jedna?

Podle formy Sampi SINNERS i Dynamo Eclot. Řekl bych, že favorit není žádný a stát se může opravdu cokoliv, což je na tom asi to nejlepší.

Dominik „desty“ Černý a jeho tým UNiTY
Dominik „desty“ Černý a jeho tým UNiTY
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Vnímáš vás jako outsidera, vyhovuje vám tahle pozice? Co bude vaší hlavní zbraní?

Já se vnímám celý život jako outsider a nikdy jsem si nepřišel ani týmově ani individuálně nijak extra jinak. To mi / nám vyhovuje asi nejvíce, být v klidu, moct si hrát svojí hru a z každé výhry být šťastný, jak to jenom jde.

Letos jste toho zatím v Evropě mnoho neodehráli. Je to pro vás výhoda, že máte více času na trénink?

EU zápasů moc nebylo a sice bylo více času na trénování s Filipem, ale nemyslím si, že toho byl dostatek. Přece jenom je to nový systém, nový pohled na hru a nové IGL, to chce nějaký čas. 

Chtěl bys na závěr někomu něco vzkázat? Ať už fanouškům, soupeřům nebo komunitě?

Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, ať už týmu UNITY jako celku nebo mých (pokud nějací jsou, hehe), moc si toho vážíme. Chtěl bych jenom vzkázat komukoli, kdo tohle bude číst, aby na sobě pracoval a snažil se co nejvíce to jde, aby byl nejlepší verzí sebe sama jak v CS2, tak mimo něj.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.