Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalový mistr světa přestoupil do Los Angeles. Město zná díky GTA

13. 3. 2024 | 15:00 Gaming
Po více než jedenácti letech strávených v anglickém Tottenhamu přestoupil Hugo Lloris do Los Angeles FC. Francouzský mistr světa se poprvé ukáže v americké nejvyšší soutěži, město ale pro něj není vůbec cizí. Zná jej totiž z herní série Grand Theft Auto. Právě GTA mělo být jednou z věcí, které Llorise do Los Angeles přilákaly.
Francouzská fotbalová legenda přestoupila do Los Angeles. Město zná díky GTA
Francouzská fotbalová legenda přestoupila do Los Angeles. Město zná díky GTA
Zdroj: Rockstar Games (s povolením)

Grand Theft Auto je hra s ohromným přesahem. Jen málokdy narazíte na někoho, kdo o legendární sérii alespoň neslyšelo. GTA má spoustu fanoušků po celém světě, výjimkou nejsou ani profesionální fotbalisté na té nejvyšší úrovni. Ideálním příkladem je nový brankář Los Angeles FC Hugo Lloris.

Zkušený gólman, jenž v roce 2018 s francouzským národním týmem vyhrál mistrovství světa, se na americké angažmá těšil. Vůbec poprvé v kariéře bude profesně působit za „velkou louží“. V USA bude nastupovat proti dalším hvězdám světového fotbalu, v MLS nechybí taková jména jako Lionel Messi nebo Luis Suárez.

Velkým lákadlem ale bylo, kromě pořádné výplaty, i již zmiňované GTA. Los Angeles, kde Lloris podepsal smlouvu do konce letošního roku, zná 37letý fotbalista z oblíbené hry. „Co se týče počtu obyvatel, zdá se, že se s každým přestupem zvětšuje, ale myslím, že tady se zastavím. Filmový průmysl, Dr. Dre, GTA. Na PlayStationu jsem tuhle hru hrál tak často, že jsem měl dojem, že znám všechny pamětihodnosti města, aniž bych tu někdy byl,“ prozradil Lloris v rozhovoru pro portál Get Football News France, který cituje web iDNES.

Pokud si svůj pobyt prodlouží, mohl by si v USA užít i připravované, v pořadí již šesté pokračování Grand Theft Auto.

Zdroj: idnes.cz
Štítky: GTA, Lloris
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).