Přejít k hlavnímu obsahu

Favoritem jsou SINNERS. Bookmakeři předpokládají finále proti Sampi.Tipsport

15. 3. 2024 | 11:50 Counter-Strike 2 MČR
Už o tomto víkendu se čtyři nejlepší celky česko-slovenské Counter-Strike scény utkají tváří v tvář. V pražské Vodafone PLAYzone Areně vyvrcholí Tipsport CS Winter, první velký turnaj domácí sezóny. Do boje o titul zasáhnou SINNERS, Sampi.Tipsport, Dynamo Eclot a UNiTY.
Favoritem jsou SINNERS. Bookmakeři předpokládají finále proti Sampi.Tipsport
Favoritem jsou SINNERS. Bookmakeři předpokládají finále proti Sampi.Tipsport
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Play-off Tipsport CS Winter vypukne v pátek odpoledne duelem mezi Sampi.Tipsport a Dynamem Eclot, tedy reprízou grandfinále loňského mistrovství. Kurzy na výhru jsou velmi vyrovnané, aktuálně stojí na hodnotách 1,80 oproti 1,90. Druhý úvodní duel má oproti tomu mnohem jasnějšího favorita. Bookmakeři ocenili SINNERS kurzem 1,27 oproti aktuálním 3,24 na černého koně UNiTY. Celkové náběry na první turnaj letošního roku by se podle prvních odhadů a přijatých sázek měly pohybovat kolem 6 milionů korun.

„Navzdory změnám v sestavách, které nastaly po brněnském grandfinále, se do play-off prvního letošního turnaje probojovaly stejné týmy. Dynamo Eclot, které má nejblíže k Tipsport Grand Slamu, zatím bookmakery nepřesvědčili. Vidina dvou milionů, od kterých je dělí jediný vyhraný turnaj, je sice velká motivace, ale bookies ve finále předpokládají souboj mezi SINNERS a Sampi.Tipsport. Hříšníci by mohli ovládnout jak upper bracket finále, tak i pozdější grandfinále,“ odhaduje možný vývoj vedoucí oddělení esportů v Tipsportu, Tomáš Mencl.

Zápasy 1. kola – pátek 15. března
 Slovensko Sampi.Tipsport vs. Dynamo Eclot  Česká republika
Kurzy na vítěze: 1,80 x 1,90
 Česká republika SINNERS vs. UNiTY  Česká republika
Kurzy na vítěze: 1,24 x 3,45

Novinkou letošních zastávek Tipsport CS Road to MČR jsou tematické úpravy Vodafone PLAYzone Areny do hávu známých map ze světa Counter-Striku. O tomhle víkendu začneme na mapě Vertigo. Dalším lákadlem je také speciální týmové menu. Návštěvníci si mohou pochutnat na „Sampi Burgiru“ a „SINNERS Chokeru“, které mohou zapít drinky „NAD TATROU SA BLÝSKÁ by Dynamo Eclot“ či „SHAKIRA 0-0-7 by UNiTY“.

„Po dramatickém závěru loňské sezony a neméně dramatickém dění v přestupovém období všechny zajímalo, jaké změny přinese nová sezona. Povedlo se zachovat herní formát a přidat další turnaj. A mě těší, že Tipsport se svou dlouhodobou podporou česko-slovenské Counter-Strike scény u toho může být i letos. Další zastávka určitě potěší nejen všechny sázkaře, ale taky fanoušky na streamu i v aréně. Ti, kteří dorazí do arény si navíc mohou ověřit své CSkové znalosti a vyhrát řadu cen,“ komentuje nový ročník Ondřej Antoš, specialista sponzoringu Tipsportu.

Jméno týmuKurz na titul
 Česká republika SINNERS1,95
 Slovensko Sampi.Tipsport3,60
 Česká republika Dynamo Eclot3,70
 Česká republika UNiTY esports13,00
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.