Přejít k hlavnímu obsahu

Ticho před bouří. Tipsport CS Winter startuje v 15:00, co vše potřebujete vědět?

15. 3. 2024 | 13:37 Counter-Strike 2 Preview
SINNERS, Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport a UNiTY se utkají o první titul domácí sezóny. Jedná se o totožné složení jako na vyvrcholení minulé sezóny, všechny týmy však mají pozměněné soupisky. O to více jsou na jejich premiérové představení všichni zvědaví. Pro nejlepší domácí Counter-Strike doraz do Vodafone PLAYzone Areny, nebo sleduj Twitch kanál PLAYzoneCZ.
Vodafone PLAYzone Arena
Vodafone PLAYzone Arena
Zdroj: PLAYzone

Na první zastávce letošní mistrovské sezóny se hraje o 295 tisíc korun. Připraven však také bude kufřík s rovnými dvěma miliony! Dynamo Eclot má totiž ještě jednu příležitost na dokonání Tipsport Grand Slamu. Konkurenti budou tak mít o to větší motivaci, aby obměněnou sestavu vloni dominantního týmu pokořili.

Formátem třídenního play-off Tipsport CS Winter je Double Elimination pavouk. Do něj jsou čtyři týmy nasazeny podle výkonů ze skupin. Sampi.Tipsport v pohodlí domova hladce porazili UNiTY, zatímco SINNERS ve třímapové bitvě udolali Dynamo Eclot. V prvním kole se tak dvojice promíchají. Druhá má svého favorita jasného, ta první ne tak docela. Stále je však potřeba myslet na to, že formát nabízí druhou šanci.

Aktuální kurzy Tipsportu
 Slovensko Sampi.Tipsport vs. Dynamo Eclot  Česká republika
Kurzy na vítěze: 1,80 x 1,90
 Česká republika SINNERS vs. UNiTY  Česká republika
Kurzy na vítěze: 1,24 x 3,45

Jelikož jde o první domácí porovnání sil, tak se můžeme opírat pouze o formu z evropských turnajů. Tam je elitní trio hodně vyrovnané, v HLTV žebříčku je dokonce seřazené v rozmezí jednoho bodu. Bookmakeři nejvíce favorizují na titul SINNERS, UNiTY jsou naopak outsiderem. V Evropě toho zatím moc neodehráli.

Před domácím publikem poprvé oblékne dres hříšníků Filip „AJTT“ Dolenský, který SINNERS posílil spolu s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem. Dynamo Eclot se od letošního roku opírá o Davida „forsyy“ Bílého a dvě nové zahraniční tváře. Sampi.Tipsport po odchodu největší hvězdy přivítali Jindřicha „ZEDKO“ Chybu a následně i Roberta „manguss“ Kaspera. UNiTY dokonce dorazí s novým IGL Filipem „K1-FiDa“ Dvořákem.

Jméno týmuKurz na titul
 Česká republika SINNERS1,95
 Slovensko Sampi.Tipsport3,60
 Česká republika Dynamo Eclot3,70
 Česká republika UNiTY esports13,00

Jenom o Counter-Striku a parádní atmosféře víkendový program samozřejmě nebudeme. V tematicky vyzdobené Vodafone PLAYzone Areně na motivy mapy Vertigo budou připravené speciální týmové burgery a drinky, tradiční KFC drop a Tipsport Kahoot! O soutěže ale neochudíme ani fanoušky v Twitch chatu.

Harmonogram play-off:

  • Pátek 15:00 –  Slovensko Sampi.Tipsport vs.  Česká republika Dynamo Eclot
  • Pátek ~18:30 –  Česká republika SINNERS vs.  Česká republika UNiTY
  • Sobota 15:00 – souboj poražených týmů
  • Sobota ~18:30 – souboj vítězných týmů
  • Neděle ~15:00 – finále pavouka poražených
  • Neděle ~18:30 – grandfinále

Vyvrcholením zimní zastávky vás budou provázet Davkouny, Jan Hrušovský, analytici Lukáš „capseN“ Koláčný a Martin „zur1s“ Slámou spolu s komentátorským kvartetem Koty, Storm, Mishek a Lalok.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.