Přejít k hlavnímu obsahu

Konec kvůli vtipu s Hitlerem? Známá tvář League of Legends se loučí

15. 3. 2024 | 20:00 League of Legends Kauza
Trevor „Quickshot“ Henry byl součástí evropského League of Legends od úplného začátku. Už v roce 2013 komentoval nejvyšší soutěž (tehdy EU LCS) a zůstal u ní až do loňského roku. Během aktuální sezóny se ale ani jednou neukázal. Mluví se o tom, že hlavním důvodem je jeho několikasekundový tanec se zdviženou pravicí, který se objevil na Twitteru během Worlds. „Udělejte Hitlera,“ řekl tehdy kolegům. Sám Henry přesný důvod konce u Riot Games neodhalil.
Konec kvůli vtipu s Hitlerem? Známá tvář League of Legends se loučí
Konec kvůli vtipu s Hitlerem? Známá tvář League of Legends se loučí
Zdroj: LEC

Deset let pracoval Trevor Henry ve společnosti Riot Games. Za tu dobu se stal jednou z největších tváří evropského League of Legends a byl i u nejednoho mezinárodního turnaje v největším esportu na světě. Jeho cesta ale s rokem 2023 skončila. Quickshot už není zaměstnán Riotem a budou nově fungovat jako freelancer.

„Jsem pyšný na to, jakou práci jsem v posledních deseti letech odvedl,“ vracel se Henry do minulosti. Má za sebou spoustu odkomentovaných utkání, odmoderovaných vstupů i vytvořených mediálních výstupů LEC. Mnoho fanoušků jej vnímá jako jednu z top osobností evropského League of Legends.

V budoucnu už se ale Trevor Henry ve vysílání LEC podle svých slov pravděpodobně neukáže. Neví, co jej čeká v následujících měsících. Bude si hledat novou pozici ve světě esportu. A nemusí jít jen o League of Legends.

Quickshot se ve vysílání neukázal od loňského světového šampionátu. Spekuluje se o tom, že důvodem jeho konce v Riot Games byl tanec sdílený jeho kolegou Mikkelem „Guldborg“ Guldborg Nielsenem. „Udělejte Hitlera,“ říkal Quickshot svým spolupracovníkům, když tancoval se zdviženou pravicí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).