Přejít k hlavnímu obsahu

Šok před startem Majoru! Ruský tým má problém s vízy, hrozí mu nahrazení

15. 3. 2024 | 21:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Takovou situaci historie Majorů nepamatuje. Necelých 48 hodin před jeho začátkem totiž hrozí výměna jednoho týmu, 9 Pandas zatím nedokázali vyřešit problémy s vízy a jako jediní ještě nejsou přítomni v místě konání. Jako náhradníci šlapou na špičkách připravení GamerLegion.
9 Pandas
9 Pandas
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

V pátek odpoledne už začaly scénou kolovat první fotky týmů, které se v Kodani připravují na první CS2 Major. Výjimkou ze šestnácti účastníků Opening Stage jsou 9 Pandas. Ruský tým stále není v místě konání přítomen a hrozí, že vůbec nedorazí. „Nemůžu tomu uvěřit,“ vyjádřil smutek Denis „seized“ Kostin.

Ačkoliv není přesný stav situace oficiálně potvrzen a pořadatel se odmítá jakkoliv vyjádřit, tak se mnoho zdrojů shoduje, že nahrazení je opravdu ve hře. Finalisté BLAST.tv Majoru z GamerLegion už jsou připraveni na poslední chvíli zaskočit. Právě oni ve finále evropského Last Chance Qualifieru nestačili na 9 Pandas.

Takové potíže Major pamatuje naposledy před šesti lety. Tehdy se 100 Thieves odhlásili z ELEAGUE Majoru týden před začátkem a organizace poté celý tým propustila bez jediného oficiálního zápasu. Shodou okolností právě v Bostonu se seized ukázal naposledy, jeho nečekaný návrat mezi elitu je zřejmě v troskách.

Jedinou pozitivní zprávou na případném nahrazení 9 Pandas týmem GamerLegion je skutečnost, že podle aktuálního Valve žebříčku by GL dostali stejnou nasazovací pozici jako ruští odpadlíci. Nijak by se tedy neměnily zápasové dvojice pro úvodní kolo, což by v opačném případě jistě rozzlobilo spoustu jiných týmů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.