Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! Ruský tým nemá v Kodani dostatek hráčů a je vyřazen z Majoru

16. 3. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Tohle je bolestivá rána pro nováčky. Pouhý den před začátkem byli pořadatelé PGL Majoru donuceni vyřadit jednoho z účastníků. 9 Pandas byli v místě konání nekompletní, protože dva hráči nedokázali vyřešit problémy s vízy. Ruský tým dnes oficiálně nahradili GamerLegion.
Denis „seized“ Kostin
Denis „seized“ Kostin
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

V pátek odpoledne začaly scénou kolovat fotky týmů, které se pohybují po Kodani, dějištěm prvního CS2 Majoru. Výjimkou ze šestnácti účastníků Opening Stage byli 9 Pandas. Ruský celek nebyl v místě konání přítomen a hrozilo, že vůbec nedorazí. „Nemůžu tomu uvěřit,“ vyjádřil smutek Denis „seized“ Kostin.

Organizátor se dlouho odmítal k situaci vyjádřit. Z tábora 9 Pandas přicházely pouze strohé informace, že nejde jen o spekulace a problémy skutečně nastaly, nicméně zdroje údajně přehánějí. Nakonec se ukázalo, že nepřeháněly. Pouhých 26 hodin před vstupem do nové éry 9 Pandas oficiálně přišli o účast na Majoru.

Na poslední chvíli se tak radují GamerLegion, kteří ruské pětici podlehli ve finále Last Chance Qualifieru. Na prvním CS2 Majoru tak přece jenom uvidíme i druhé finalisty posledního šampionátu v CS:GO. Pozitivní je také skutečnost, že GL mají stejnou nasazovací pozici, takže rozpis prvního kola zůstává neměnný.

Takové potíže nastaly naposledy před šesti lety, kdy se 100 Thieves odhlásili týden před začátkem. Právě na ELEAGUE Majoru se seized ukázal naposledy, jeho comeback je nyní v troskách. „Nikdy v životě jsem se necítil tak prázdný,“ napsal smutně na X profil. Návrat po stejné době místo něj zažije Janusz „Snax“ Pogorzelski.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.