Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární dánský střelec končí s hraním. Novou etapu kariéry odstartuje v MOUZ

16. 3. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Přestup
„Clutch minister“ vstupuje do nové kariérní etapy. Čtyřnásobný světový šampion po rozvázání smlouvy s Astralis skutečně končí s hraním a stává se asistentem trenéra v týmu MOUZ.
Andreas „Xyp9x“ Højsleth
Andreas „Xyp9x“ Højsleth
Zdroj: MOUZ

Andreas „Xyp9x“ Højsleth už žádný další clutch na konto nepřidá. Jeden z nejlepších hráčů historie na své roli vyhrál za CS:GO kariéru jen na LAN turnajích 426 akcí proti přesile, mimo to nasbíral i nejvíce asistencí. Odjakživa byl skutečným supportem par excellence. Podporovat svůj tým bude i nadále, avšak v nové roli.

Dánský hráč se před několika dny oficiálně rozloučil v Astralis, kde přitom měl platný kontrakt až do roku 2025. Cítil se totiž připravený vstoupit do nové etapy své kariéry. Ve 28 letech by se sice očekávalo, že ještě zkusí pokračovat hraním, například jako in-game leader, avšak nakonec se přesouvá do jiného křesla.

Xyp9x už nebude oblékat dres, a také jej neuvidíte během zápasů. Přesto nebude chybět na prvním CS2 Majoru, který v Kodani svou první fází odstartuje už tuto neděli. Zkušený mastermind přijal nabídku rozšířit realizační tým německé organizace MOUZ, ve které zaujme pozici asistenta Dennise „sycrone“ Nielsena.

V rozhovoru pro HLTV.org Højsleth prozradil, že nabídek měl celou řadu. Od prvního rozhovoru ho však zaujala spolupráce se sycronem, kterého vnímá jako jednoho z nejlepších trenérů světa. V MOUZ navíc vidí velký potenciál na rozvoj týmu i sebe samotného. Ideální prostředí na poznání nové sféry Counter-Striku.

Zdroj: hltv.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.