Přejít k hlavnímu obsahu

Rematch jako začátek finálového dne. Dynamo Eclot vyhlíží svého vyzyvatele

17. 3. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Preview
Dnešní den není pouze o Majoru. Vrcholí totiž první velký turnaj domácí mistrovské sezóny, Tipsport CS Winter. Šance jednotlivých týmů na celkové prvenství jsou ale jako začarovaný kruh. SINNERS ve skupině porazili Dynamo Eclot, v LAN prostředí ale nestačili na UNiTY. Ti ale pro změnu podlehli DNE. Rozhodovat tedy bude správná nálada, příprava i načasovaná forma.
SINNERS na Tipsport CS Winter
SINNERS na Tipsport CS Winter
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

UNiTY v play-off Tipsport CS Winter zase jednou ukázali, že na offline turnajích dokáží hrát s kýmkoliv. Loni si nenápadnou, ale účinnou hrou vybojovali bronz a stříbro na finále české i slovenské esportové sezóny. V obou případech k cennému kovu dokráčeli po výhře nad SINNERS. Právě jejich další skalp získali o tomto víkendu, kdy byli opět v roli outsidera. V LAN prostředí je pro ně přesnější označení černý kůň.

Páteční triumf se urodil na mapách Ancient a Overpass. UNiTY nejprve ubránili svůj map pick a následně sebrali ten soupeřův, aby se nemuseli strachovat na nebezpečném decideru. V obou případech přitom měli pomalější start a museli dotahovat skóre. Především na Overpassu se sice do provozní teploty dostali poměrně pozdě, přesto předvedli parádní comeback 2-9 a následně 7-11. Mentální odolnost jim nechybí.

Minulé střetnutí SINNERS nevyšlo především po individuální stránce. Nad HLTV rating 1,00 se dokázal dostat pouze kapitán Sebastian „beastik“ Daňo, jeho kolegové se rozstříleli až v sobotním utkání proti Sampi.Tipsport. V něm působili jako úplně jiný tým, který by se měl na serveru ukázat i dnes. Opět jsou favoritem, jak ukazuje důvěra odborníků i sázkařů, ale nic to nemění na tom, že styl UNiTY jim nesedí.

SINNERSUNiTY
 Česká republika beastik
 Česká republika SHOCK
 Česká republika oskar
 Česká republika NEOFRAG
 Česká republika AJTT
 Slovensko NIO
 Česká republika Levi
 Slovensko M1key
 Česká republika Pechyn
 Česká republika K1-FiDa
Kurzy na vítěze: 1,31 x 2,97
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.