Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot to dokázalo! Vyhrává pátý turnaj a odnáší si Tipsport Grand Slam

18. 3. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Fanoušci ve Vodafone PLAYzone Areně byli svědky historického momentu pro celý český esport. Hráči Dynama Eclot v napínavé třímapové bitvě dokázali pokořit SINNERS, ačkoliv do poslední poloviny série šli s bodovým deficitem. Zanechali však chladné hlavy, zvládli klíčové momenty a pátým titulem z osmi po sobě jdoucích turnajů zkompletovali Tipsport Grand Slam.
Dynamo Eclot na Tipsport CS Winter
Dynamo Eclot na Tipsport CS Winter
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS si pro finálové utkání zvolili mapu Inferno. Úspěšného poprvé, jako o pár hodin dříve u Mirage, se ale jejich fanoušci nedočkali. Navázali sice na dnešní sérii vyhraných pistolkových kol, ale Dynamo Eclot se chytilo těsným defusem po multikillu Víta „nbqq“ Pohlota. Hříšníci se drželi svého plánu, na který ale DNE našli recept a šli do vedení. Za T stranu se poté ukázala jejich příprava, v rámci které dokázal Rasmus „kreaz“ Johansson pravidelně měnit rytmus hry a Raul „Blytz“ Gligor dovedl svůj tým k ukradení mapy soupeře.

Dynamo Eclot se rozhodlo zariskovat a vybralo si Nuke, který mají ale hodně silný i SINNERS. Nakonec se to opravdu ukázalo jako nesprávná volba. SINNERS hodili Inferno za hlavu a byli svému soupeři rovni, ba nejen to. Individuálně se rozstříleli, zatímco David „forsyy“ Bílý se na serveru hledal. Adam „NEOFRAG“ Zouhar dal naopak zavzpomínat na doby, kdy si na domácích turnajích dělal, co chtěl. Na jeho agresivitu nenašli DNE odpověď a na svém picku ztratili vedení v sérii. SINNERS dali jasný statement a nyní mají momentum.

Na rozhodující mapě Overpass konečně DNE ukončili soupeřovu sérii osmi vyhraných pistolkových kol. Nedokázali se však dostat do většího vedení, protože Tomáš „oskar“ Šťastný senzačním wallbangem nastartoval svůj tým k vyhrané první straně v poměru 7:5. Ani hříšníkům ale náskok nevydržel. Dynamo Eclot otevřelo druhou polovinu úspěšnou sérii a za útok udávalo tempo. Některé těsné koncovky SINNERS zvládli, bylo jich ale málo. DNE ucítili příležitost a došlo si za vítězstvím, titulem a Tipsport Grand Slamem!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.