Přejít k hlavnímu obsahu

Tahle prohra je nejhorší. DNE si to ale zasloužili, pokynul kapitán poražených SINNERS

18. 3. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Nikdo jiný než SINNERS nedokázal na Tipsport CS Winter Dynamo Eclot porazit. Hříšníci však v nejdůležitějším utkání nenavázali na triumf ze skupiny a museli se DNE poklonit. „Tohle finále je asi nejhorší, protože mi přijde, že bylo ze všech nejhratelnější,“ srovnal Sebastian „beastik“ Daňo při předávání stříbrných medailí nedělní porážku s předchozími finálovými nezdary.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS do LAN finále vstoupili nepodařeným výkonem proti UNiTY, kterým podlehli 0:2. Dokázali se však zvednout a vyzvali Dynamo Eclot na souboj o první titul letošní sezóny. „Po tom extrémním disasteru v první BO3 jsem rád, že jsme se z toho taky nějakým způsobem nesesypali a že to dopadlo nakonec relativně dobře po tom, co jsme předvedli v úvodní BO3. Tam to byla hrůza děs,“ vrátil se kapitán hříšníků k začátku play-off.

Ve finálovém utkání proti DNE sice SINNERS prohráli první mapu, ale na druhém Nuke byli suverénní a na rozhodující mapě měli dlouho navrch. Přesto nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. „Ochutnali vlastní medicínu,“ okomentoval na analyst desku průběh finále Lukáš „capseN“ Koláčný. Právě hříšníci totiž byli dlouho známí tím, že dokázali otáčet nepříznivé stavy díky své schopnosti se na vše adaptovat.

„Přijde mi, že Overpass jsme měli ve vlastních rukou. Nevím, proč dokážeme chokenout vedení a ještě prohrát hru na nejvíc basic call, který v CSku existuje,“ řekl Sebastian „beastik“ Daňo. „Je to smutné, ale zároveň big props Dynamu Eclot, že se nepos*ali a hráli pořád dál i přes to všechno, co se ve hře dělo a kolik jsme my vyhráli kol, co jsme třeba vyhrát neměli. Bylo vidět, že jsou na nás neustále připravení a zasloužili si to,“ vyjádřil soupeři respekt.

Ostřílený in-game leader, kterému se na Tipsport CS Winter individuálně dařilo, nezapomněl ani na fanoušky. „Jsme opravdu rádi, že i přes poslední rok a půl nebo dva roky, co to není ideální a není to tam, kde dřív, tak nám stejně fandí extrémně moc lidí, chodí na LANky, podporují nás a píšou nám přes to všechno, co failujeme. Jsem rád, že máme fanoušky, kteří s námi budou bez ohledu na to, co se děje. Jste super, děkuju moc,“ rozloučil se.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.