Přejít k hlavnímu obsahu

Reunion šampionů? Saúdové si brousí zuby na nejúspěšnějšího hráče CS:GO

18. 3. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Na světové scéně se schyluje k zajímavému přesunu. Organizace Falcons usiluje o služby Petera „dupreeh“ Rasmussena, který by si tak znovu mohl potkat se svými bývalými kolegy z Astralis.
Peter „dupreeh“ Rasmussen
Peter „dupreeh“ Rasmussen
Zdroj: PGL Esports

Aktuálně osmý nejlepší tým světa řeší po selhání na EU RMR pozici pátého hráče. Po vyhození Mohammada „⁠BOROS⁠“ Malhase sice Falcons senzačně přivedli Oleksandra „s1mple“ Kostyliev, jednalo se však pouze o měsíční hostování. To navíc skončilo po pouhém jednom zápase, ve kterém Sokoli podlehli Metizport.

Další fáze hledání už se zaměřuje na trvalou náhradu. Tu by movitá organizace se zázemí v Saúdské Arábii chtěla najít v Dánsku. Podle zdrojů místního portálu Dust2.dk, který spadá pod HLTV.org, totiž Falcons jednají o příchodu Petera „dupreeh“ Rasmussena. Tomu přitom brzy vyprší kontrakt v Preasy Esport.

Pětinásobný světový šampion se po konci ve Vitality vrátil na domácí scénu. Snažil se pomoci regionálnímu celku na Major, ale jejich cesta skončila na RMR. V poslední dnech absentoval v online zápasech a je zřejmé, že je ve 30 letech stále připravený vrátit se do světa. Ve Falcons by se opět vrátil na tu nejvyšší úroveň.

Velkým lákadlem by mohlo být také opětovné spojení se svými dvěma dlouholetými parťáky. Ve Falcons totiž působí Emil „Magisk“ Reif a trenér Danny „zonic“ Sørensen, s nimiž zažil v Astralis a Vitality spoustu krásných momentů. Ve spolupráci s Marcem „Snappi“ Pfeifferem by celý tým získal dánskou většinu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.