Přejít k hlavnímu obsahu

Tahle investice se vyplatila. Petr Dědek slaví prvenství svého esportového týmu

19. 3. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Příběh
Tipsport Grand Slam zná svého držitele. Dvoumilionovou odměnu za vítězství v pěti z osmi po sobě jdoucích turnajů série Tipsport MČR CS si o víkendu vysloužilo Dynamo Eclot. Jedná se o historicky nejvyšší odměnu z esportové soutěže, jaká kdy byla v Česku a na Slovensku vyplacena. Pro DNE jde o sladkou tečkou za tříletým obdobím od vstupu Petra Dědka do klubu.
Jiří Plevka a Petr Dědek mladší
Jiří Plevka a Petr Dědek mladší
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Herní organizace Dynamo Eclot vznikla v roce 2015. O šest let později do ní investoval Petr Dědek, který jej tematicky propojil s Dynamem Pardubice. DNE v současnosti vede Petr Dědek mladší spolu s Martinem Novotným, zakladatelem organizace. Oba sledovali historický úspěch svého týmu přímo ve Vodafone PLAYzone Areně. S fanoušky byli v hledišti slyšet a po finále bylo vidět, jak jim spadl kámen ze srdce.

„Je nádherné sledovat, jak několikaletá práce nese ovoce. Obrovský dojem na mě udělalo, že hráči udrželi pevné nervy a otočili výsledek v rozhodující mapě, a to, jakou fanouškovskou podporu Dynamo Eclot má. Díky vám všem a nebojte se, teprve se rozjíždím,“ říká Petr Dědek mladší. „Největší úspěch našeho esportového týmu. Kluci, velká gratulace,“ přidal se na sociální sítí X jeho otec a 41. nejbohatší Čech Petr Dědek. Také on esport sleduje.

Pokračování loňské dominance

Tři zápasy, tři vítězství, každé z nich ve třech mapách poměrem 2:1. Dynamo Eclot na LAN finále ovládlo první turnaj letošní sezóny Tipsport CS Winter. Ve hře bylo mnohem více než jen kvalifikační body pro postup na brněnské finále a 180 000 Kč za vítězství v turnaji. Především díky dominanci v loňské sezoně získali hráči DNE bonus ve výši 2 milionů korun, nejvyšší odměnu v historii českých a slovenských soutěží.

„Naše vítězství v Tipsport Grand Slamu je pro nás nejen obrovský úspěch, ale také potvrzení toho, že soustavná práce, trpělivost a láska k esportu mohou přinést neuvěřitelné výsledky. Jsem hrdý na naše hráče, kteří se neustále zdokonalují, a na naše fanoušky, kteří nás podporují na každém turnaji. Každý trénink, každý turnaj a každý fanoušek nás posunul blíže k tomuto úspěchu a tato výhra je důkazem toho, že s vášnivým týmem a cílevědomostí můžeme dosáhnout i těch největších met. Děkujeme za podporu!“ raduje se Martin Novotný, CEO organizace.

Dynamo Eclot slaví historický triumf
Dynamo Eclot slaví historický triumf
Foto: Dynamo Eclot

Překvapivý vítěz

Tipsport Grand Slam byl představen na začátku roku 2022, kdy v rámci „revoluce v esportu“ doznal mistrovský seriál mnoha změn. Spolu se změnou formátu a výrazného navýšení finančních odměn byla odhalena také Vodafone PLAYzone Arena – největší esportové centrum v Česku. A právě v jejích prostorách Dynamo Eclot získalo svůj pátý titul. Při odhalení Tipsport Grand Slamu přitom všichni předpokládali, že je jako šitý na míru SINNERS. Tehdy dominující celek ale na DNE nestačil hned ve čtyřech finálových utkáních.

„Jsou to už více než dva roky, kdy jsme týmům a fanouškům oznámili nový formát soutěže. Tehdy jsme si všichni mysleli, že si pro Tipsport Grand Slam jde jediný tým. Dynamo Eclot, ale dokázalo dlouhodobou koncepční prací podávat stabilní výkony a v roce 2023 si pro sebe uzmout neoficiální titul české counter strikové jedničky. Svoji dominanci sice v památném brněnském finále nedokázali přetavit v titul mistrů ČR a získat Tipsport Grand Slam už na konci loňského roku, druhou šanci už si ale uniknout nenechali. Gratuluji všem, kdo se na tomto obrovském týmovém úspěchu podíleli,“ říká Pavel Kristián z agentury PLAYzone, hlavní organizátor Tipsport MČR CS.

Odplata nechtěného snipera

Svůj poslední titul získali SINNERS na brněnském finále v listopadu 2022. Od té doby se nezastavitelný kolos zadrhl a na jakékoliv prvenství čeká dlouhých šestnáct měsíců. U poslednícho úspěchu byl také David „forsyy“ Bílý, který je dnes klíčovým hráčem Dynama Eclot a o necelý rok a půl má znovu důvod k radosti. Symbolicky to byl právě on, kdo přesně mířenými trefami ukončil obě vítězné mapy finále proti SINNERS.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.