Přejít k hlavnímu obsahu

Posun o několik let. Hra není dostatečně jedinečná, tvrdí Riot Games o svém plánovaném MMO

22. 3. 2024 | 20:13 League of Legends Gaming
Po dlouhé době se veřejnost dozvěděla aktualizaci o vývoji očekávaného League of Legends MMO. Bohužel se však nejedná o dobrou zprávu. Bylo rozhodnuto odvíjet se jiným směrem než doposud, proto se finále projektu odkládá o několik let do budoucnosti. Fanoušci jsou zklamaní.
Ilustrační foto: League of Legends Ashe
Ilustrační foto: League of Legends Ashe
Zdroj: Riot Games

League of Legends MMO je jedním z nejvíce očekávaných projektů v historii Riot Games. Po dlouhé době bez informacích o vývoji však hráči obdrželi zdrcující zprávu přímo od spoluzakladatele společnosti Marca Merrilla. Ten uvedl, že se s týmem po dlouhých diskuzích rozhodli změnit směr projektu. Hra prý nepůsobila jedinečně a nebyla by dostatečně odlišná od ostatních MMO na trhu, čemuž se Riot chtěl vyhnout.

„Nevěříme, že všichni chcete MMO, které jste již hráli, jen v barvách Runeterry. Abychom skutečně naplnili potenciál Runeterry a splnili neuvěřitelně vysoká očekávání hráčů po celém světě, musíme udělat něco, co posune celý žánr,“ vyjádřil se Merrill. Spolu s rozhodnutím resetovat vývoj došlo také k personálním změnám. Novým výkonným producentem projektu bude Fabrice Condominas, Vijay Thakkar se stane technickým ředitelem.

Minimálně letos se o League of Legends MMO určitě nedozvíme nic nového, protože se změnou směru nebude možná i několik let co ukazovat. Sám spoluzakladatel Riot Games uznal, že práce na skutečné evoluci žánru MMO zaberou spoustu let. Vyloučen zřejmě není ani scénář, že se vysoce očekávaného titulu nikdy nedočkáme, protože Riot by s tak velkým projektem nešel ven, pokud by s ním nebyl spokojen.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.