Přejít k hlavnímu obsahu

GTA 6 se zpožděním? Jednou z možností je posunutí na rok 2026

23. 3. 2024 | 14:50 Spekulace
Grand Theft Auto VI je dost možná nejočekávanější hrou historie. Pokračování jedné z nejpopulárnějších herních sérií bylo ohlášeno na rok 2025, Rockstar Games údajně míří na začátek příštího roku. Podle zdrojů serveru Kotaku ale vývoj zaostává za plánem. Hrozí několikaměsíční zpoždění, jednou z možností je posun až na rok 2026.
GTA 6 se zpožděním? Hrozí posun vydání na rok 2026
GTA 6 se zpožděním? Hrozí posun vydání na rok 2026
Zdroj: Rockstar Games (s povolením)

Zájem o GTA VI je obří. První trailer vydaný v prosinci loňského roku nasbíral už přes 180 milionů zhlédnutí, hráči dychtivě čekají na další novinky a zprávy od Rockstar Games.

Příběh se bude odehrávat ve Vice City, jedním z hlavních protagonistů bude poprvé v historii žena, Lucia. Druhou hlavní postavou je muž, Jason. Hráči prožijí moderní verzi příběhu Bonnie a Clydea.

Objevují se ale pochyby o tom, jestli se dočkají už na začátku příštího roku, jak bylo původně plánováno. Podle zdrojů Kotaku má vývoj GTA VI zpoždění. Hra by tak mohla být vydána až v roce 2026.

Cílem Rockstar Games je i nadálně release v prvních měsících roku 2025. Lidé ze zákulísí ale mluví o tom, že se jako čím dál tím pravděpodobnější jeví scénář, ve kterém se hráči GTA VI dočkají ke konci příštího roku. A nereálný není ani již zmiňovaný rok 2026.

Návrat do kanceláří

Společnost Rockstar se rozhodla udělat vše pro to, aby bylo vydání GTA VI co nejlepší. Pro snížení pravděpodobnosti úniku informací tak byli všichni zaměstnanci povoláni do kanceláří.

V emailu odeslaném celé firmě se zaměstnanci dozvěděli, že kvůli navýšení produktivity a zvýšení bezpečnosti musí všichni vývojáři od dubna zpět do svých kanceláří.

Zatímco Rockstar nařízení prezentuje jako způsob jakým chce zamezit úniku informací a zároveň podpořit komunikaci mezi developery v kritickém bodě vývoje, někteří zaměstnanci na to mají jiný názor. „Vedení už porušilo tolik slibů. Mám strach,že se jedná o další krok vedoucí k toxickým praktikám a přesčasům,“ sdělil své obavy jeden ze zaměstnanců.

Zdroj: Kotaku
Štítky: GTA VI, rockstar
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).