Přejít k hlavnímu obsahu

Napínavý konec základní části. O první flek bojují hned čtyři týmy

24. 3. 2024 | 16:23 League of Legends Preview
Osm kol je minulostí, týmy v LEC už před sebou mají poslední zápas základní části. Evropská elita ještě nemá nic jistého. O první příčku se pořád mohou porvat čtyři mančafty, extrémně vyrovnaná je i situace v dolní polovině tabulky. Jasno bude v pondělí večer.
Napínavý konec základní části. O první flek bojují hned čtyři týmy
Napínavý konec základní části. O první flek bojují hned čtyři týmy
Zdroj: LEC (s povolením)

Jen těžko mohlo být LEC vyrovnanější. O vrchol tabulky se rvou čtyři celky, o tři místa v top 8 bude bojovat pět týmů. Poslední kolo pro mnohé rozhodne o tom, jak budou vypadat další měsíce.

Českého fanouška potěší, že ve hře o vítězství v základní části jsou pořád ještě dva čeští borci. Marek „Humanoid“ Brázda má s Fnatic dobrou výchozí pozici, v posledním kole čeká hráče v černé a oranžové MAD Lions KOI. Šanci má pořád také Matyáš „Carzzy“ Orság s Vitality. Proti G2 ale musí vyhrát a zároveň doufat v prohry Fnatic a Team Heretics.

Takový scénář by znamenal, že by se čtyři celky srovnaly na prvním místě se skóre 6-3. Jako první rozhodují vzájemné zápasy, následně rychlost vítězství (přesnější vysvětlení zatím ve vysílání LEC nebylo poskytnuto).

Ještě zamotanější je situace mezi 6. - 10. místem. Do top 8 může postoupit všech pět týmů, o ničem není rozhodnuto. V pondělí bude největší tlak na Karmine Corp a Rogue. Oba týmy musí vyhrát, jestliže chtějí do play-off.

Program posledního kola:

  • 17:00 - Team Heretics : GIANTX
  • 17:45 - Rogue : SK Gaming
  • 18:30 - Fnatic : MAD Lions KOI
  • 19:15 - G2 : Vitality
  • 20:00 - Karmine Corp : Team BDS
Tabulka LEC před posledním kolem
 TýmSkóre
1)Fnatic6-2
1)G2 Esports6-2
1)Team Heretics6-2
4)Team Vitality5-3
5)Team BDS4-4
6)SK Gaming3-5
6)GIANTX3-5
6)MAD Lions KOI3-5
9)Karmine Corp2-6
9)Rogue2-6
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).