Přejít k hlavnímu obsahu

GLORE jedou do Svitav jako jednička. Entropiq o Evropu musí ještě zabojovat

29. 3. 2024 | 13:00 League of Legends Preview
První letošní split Mastercard Hitpoint Masters přepisuje historii. Na LAN finále do Svitav se po neúspěšné základní části nepodívá eSuba a postup do Evropy se v pohodlí domova ještě nepodařilo vybojovat favorizovanému Entropiqu. Září naopak debutant z nižší ligy.
LAN finále ve Svitavách
LAN finále ve Svitavách
Zdroj: Hitpoint.cz

Takové oživení nejvyšší domácí soutěž potřebovala. Nejnovější přírůstky totiž konkurují Entropiqu a utvářejí většinu složení play-off. Mimo hru jsou naopak BRUTE, Dynamo Eclot a překvapivě také eSuba. Poprvé v historii ji neuvidíme ve Svitavách, kde se fanoušci dočkají dvou celků, které ještě vloni hrály druhou ligu.

GLORE svůj potenciál jako organizace předvedli již v zimě, kde jako tým z druhé ligy postoupili až do finále Hitpoint Winter a zahráli si na evropském Sigma Cupu. V boji o titul navíc dlouho trápili Entropiq. Na jeho skalp si museli počkat až do letoška, na tu nejlepší chvíli. Na jeho úkor totiž postoupili do EMEA Masters!

Favorit číslo jedna sice na vyvrcholení domácí jarní sezóny nebude chybět, budou ho však čekat dva zápasy, pokud chtějí udržet pohár ve své moci. Ve Svitavách přitom začnou proti dalšímu nováčkovi. UNiTY skolili ještě dalšího debutanta OGC Sigma Esports a v sobotu se budou pokoušet o další zázračný výsledek.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.