Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS a Sampi vyzvou týmy z Majoru. Ve hře je postup na mistrovství světa

28. 3. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Preview
Thunderpick na rok 2024 oznámil další ročník svého mistrovství světa. Většinu osazenstva sice utvoří pozvané celky, několik slotů je ale rezervováno také pro kvalifikace. Pozvánky na tu první evropskou byly oznámeny a o postup si v silné konkurenci zahrají i české a slovenské celky.
oskar a ZEDKO
oskar a ZEDKO
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Thunderpick World Championship je další velkou příležitostí se probojovat mezi světovou špičku. Velké finále nabízí prize pool 850 tisíc dolarů, vloni se o medaile rvali FaZe, Cloud9 nebo Virtus.pro. Není tak divu, že už v kvalifikační části nastoupí celá řada známých jmen. Mnoho z nich ještě před pár dny hrálo na Majoru.

Do první evropské kvalifikace o jeden postupový slot obdrželo pozvánku rovných 32 týmů, které budou od 1. dubna bojovat v neúprosném Single Elimination pavouku. O postup budou hrát ENCE, GamerLegion, SAW, ECSTATIC, KOI nebo AMKAL. Hladové jistě budou i celky, kterým Major unikl, jako 9 Pandas nebo BIG.

Mezi střední třídu na startovní listině patří i tři české organizace. SINNERS začnou proti Nexus Gaming, kterým mohou vrátit porážku z bojů o EU RMR. ENTERPRISE vyzvou krajany z Permitty a největší oříšek čeká na Sampi.Tipsport. Utkají se totiž s Ninjas in Pyjamas. Ve hře je také Oldřich „PR“ Nový s MOUZ NXT.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.