Přejít k hlavnímu obsahu

Austrálie se vrací na světovou mapu. FlyQuest však nezlanařili největší hvězdu

29. 3. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Přestup
Jedna zavřená brána otevřela jinou. Grayhound Gaming sice jako australská jednička nepostoupili na PGL Major, což organizaci zatlouklo poslední hřebík do rakve, nicméně sestava si již nyní našla nový domov. Svou první mužskou Counter-Strike sestavu představili FlyQuest.
Nová sestava FlyQuest
Nová sestava FlyQuest
Zdroj: FlyQuest

Organizaci FlyQuest mohou znát především fanoušci League of Legends. Na poli Counter-Striku doposud zaměstnávali jeden z nejlepších ženských týmů, k němuž nyní přicházejí protějšci s neméně vysokými ambicemi. Asijsko-pacifický region získal pro druhý letošní Major v Šanghaji třetí slot, což zvyšuje na šance návrat Australanů mezi elitu. Na posledním RMR totiž skončili na třetím, tedy prvním nepostupovém místě.

Téhle akvizici pomohla i skutečnost, že esportový ředitel organizace Christopher „PapaSmithy“ Smith pochází právě z Austrálie a nedá na nejmenší světový region dopustit. Sám příchod bývalé pětky Grayhound okomentoval jako osobní misi, aby díky němu dokázal, že Austrálie může mít úspěšný esportový tým.

FlyQuest sestavu nijak neměnili a přivedli ji takovou, jakou ji známe. Její hlavou je bývalý kapitán MOUZ a fnatic Christopher „dexter“ Nong, který se domů vrátil v prosinci. Zbytek týmu spolu působí od roku 2022, kdy pod křídla Grayhound přestoupil z ORDER. Ani jako domácí jednička však organizaci nezachránili.

Jediným zklamáním je absence Justina „jks“ Savage. Nejlepší australský hráč se chce ještě udržet mezi absolutní špičkou a od konce v G2 si stále hledá angažmá. Leckdo doufal, že pomůže právě tomuto jádru.

Premiéru v novém dresu si dexterovi parťáci odbudou v Číně. Kvalifikovali se totiž na IEM Chengdu, kde nebudou chybět nejlepší týmy světa v čele s FaZe. Svoji pouť FlyQuest začnou 8. dubna proti Cloud9.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.