Přejít k hlavnímu obsahu

Zničená trofej?! Válka majitelů CS kasín vyvrcholila útokem na stage během Major čtvrtfinále

30. 3. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Kauza
Takové drama Counter-Strike turnaje nepamatují. Čtvrtfinále PGL Majoru, prvního šampionátu v novém díle CS2, bylo terčem útoku na stage přímo během zápasu. Protestanti proti kasínu CSGORoll a jím sponzorovanému týmu G2 Esports vběhli na stage a přerušili utkání. Ochranka však byla připravená, nikomu se nic nestalo a útočníci skončili v poutech.
Vniknutí na stage zápasu
Vniknutí na stage zápasu
Zdroj: HLTV.org

CSGOEmpire a CSGORoll jsou dva velcí rivalové na poli Counter-Strike gamblingu. Majitel první jmenované platformy Monarch dlouhodobě vystupuje proti praktikám konkurenta, jenž například před několika dny uzavřel jednu svou platformu a přes „exit scam“ si nechal peníze uživatelů. CSGORoll navíc sponzoruje G2 Esports, takže CSGOEmpire rozdávali na PGL Majoru letáky proti jejich partnerství. U toho ale neskončil.

Během druhého čtvrtfinálového dne Monarch vysílal živě na Kicku, kde běžel odpočet, že se na Majoru něco stane. Ona situace nastala před druhou polovinou druhé mapy zápasu G2 Esports vs. MOUZ. Útočníci vběhli na stage a zastavili zápas! „Někteří z našich mužů leží na zemi v poutech. Ale dokázali jsme to, hoši,“ napsal Monarch na X. Komunita se však jednohlasně postavila proti tomuto činu, který mohl ohrozit i hráče.

Ochranka byla u stage připravená a protest byl zastaven poměrně rychle. Přesto se málem stala pohroma. Kromě security se útočníky snažil zastavit také generální manažer G2 Petar „peca“ Marković a během jeho zásahu byl jeden z útočníků povalen na podstavec trofeje, která spadla na zem. Na záběrech to vypadalo, že se pohár roztříštil na několik kusů, ale ze zákulisí ještě během večera přišla zpráva, že je zcela v pořádku.

CSGOEmpire chtěli svým útokem poukázat na největší scam v historii CS:GO, jak nazývají počínání rivala, a nadále aktivně komunikují. Na duben navíc chystali na turnaj o 50 tisíc dolarů, z něhož se po útoku odhlašuje jeden tým za druhým. Komunita ale volá po větším zákroku od Valve, aby definitivně zakázalo všechen gambling spojený s Counter-Strikem. Do té doby bude hlavně potřeba zajistit bezpečnost hráčů. 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.