Přejít k hlavnímu obsahu

Žádný národní tým, jen mezinárodní mixy. Semifinále Majoru slibuje parádní podívanou!

30. 3. 2024 | 15:30 Counter-Strike 2 Preview
V Kodani se opět ukázalo, že zápasy v aréně jsou úplně jiným kalibrem oproti předchozím fázím turnaje. Ve čtvrtfinále totiž uspěly týmy, které ze swissu prošly na 5. až 8. místě a byly těmi níže nasazenými. Přesto v semifinále najdeme jen celky z nejlepší světové šestky HLTV žebříčku.
FaZe ropz a frozen
FaZe ropz a frozen
Zdroj: PGL Esports

Play-off prvního CS2 Majoru je opravdu napěchované, každý zápas nabízí parádní podívanou. Dnes je na programu semifinále, do kterého postoupily čtyři mnohonárodnostní mixy s velkými fanouškovskými základnami. Z hlediska historie se jedná o velké giganty, z nichž jenom jeden na premiérový titul stále čeká.

Samozřejmě mluvíme o G2 Esports, kteří doplnili složení semifinálových bojů. O své prvenství přišli před třemi lety proti Natus Vincere, a právě věhlasnou ukrajinskou organizaci nyní G2 vyzvou v semifinále. Aleksi „Aleksib“ Virolainen však proti svým bývalým týmům neprohrává, právě dnes ještě k tomu slaví narozeniny.

Ještě předtím se ale na stage Royal Areny usadí Team Vitality a FaZe Clan, kteří Major šampionáty opanovaly v posledních dvou letech. To ale za FaZe ještě nestřílel David „frozen“ Čerňanský, jenž má s týmem světových jedniček před sebou životní příležitost. Vitality se ale jako obhájci samozřejmě nedají zadarmo.

Sledovat vyvrcholení PGL Majoru můžete na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Vysílat živý přenos v češtině budeme také přímo ve Vodafone PLAYzone Areně, kde máme po celý víkend připravenou jedinečnou watch party. Pokud tak chceš zažít tu nejlepší možnou atmosféru s ostatními fanoušky tak za námi doraz fandit!

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.