Přejít k hlavnímu obsahu

Finále Majoru po šesti letech nabídlo všechny tři mapy. Poraženým je znovu FaZe Clan

1. 4. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Mapa Inferno je nejoblíbenějším deciderem velkolepých utkání. Fanoušci se jej v Kodani dočkali po dlouhých šesti letech, ale historie se v novém titulu bohužel opakovala. FaZe Clan nepřidal do sbírky svůj druhý titul, Natus Vincere soupeři nedali na Infernu vůbec žádnou šanci.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: PGL (Stephanie Lindgren)

FaZe začali na své mapě Ancient. Po dvou kolech ale ztratili vedení a už se k němu znovu nedostali. NAVI táhl sám kapitán Aleksi „Aleksib“ Virolainen, který nastřádal přes 100 ADR. Potvrdila se také parádní forma Justinase „jL“ Lekaviciuse, který mapu zakončil 1v3 clutchem, a rozstřílel se i Valeriy „b1t“ Vakhovskiy.

Na druhé mapě se ale všechno otočilo. FaZe se vyhraným force buyem po prohraných pistolkách nakopli a byli k nezastavení. Mezi tahouny patřil David „frozen“ Čerňanský, který pokračoval ve výtečných výkonech. Kromě této mapy byl nejlepším hráčem FaZe i ve dvou ostatních, k životní výhře to ale bohužel nedotáhl.

Vysoce očekávanou třetí mapu totiž pro změnu naprosto jednoznačným poměrem ovládli NAVI. Finn „karrigan“ Andersen svůj první kill získal až v patnáctém kole, netrápil se však jen on. NAVI byli na vítězné vlně a dovolili si věci, na něž soupeř nezvládal ani reagovat. Takto dominantní decider nepamatujeme!

Nejužitečnějším hráčem turnaje byl právem vybrán jL, který se stal historicky prvním šampionem z Litvy. Totéž se týká také Ivana „iM“ Mihaie z Rumunska i finského kormidelníka Aleksib. Slovensko naopak smutní, druhý finálový účastník bohužel neuspěl stejně jako před šesti lety Ladislav „GuardiaN“ Kovács.

FaZe Clan vs. Natus Vincere
FaZe Clan vs. Natus Vincere
Foto: Zápasovník
PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.