Přejít k hlavnímu obsahu

Komunita volá po lepším anti-cheatu. Premier stojí za ho*no, přidává se s1mple

4. 4. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Komentář
Už tomu byl rok, co Valve představilo nového nástupce CS:GO s názvem Counter-Strike 2. Následovalo dlouhé období testování s limitovaným přístupem, ve kterém se hra ladila tak dlouho, až nakonec v září minulého roku vyšla oficiálně pro všechny. Jednou z novinek byl i mód Premier. Ten se však již od samého začátku potýká s problémem, který Valve ne a ne vyřešit.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: PGL Esports

Cheating je součástí všech multiplayer her už od nepaměti. Obvykle se ale jedná o velmi ojedinělé případy, které zážitek ze hry v globálním měřítku nikterak neovlivní. V CS2 módu Premier je tomu však jinak. Cheatery zde najdete na každém rohu, což zapříčinilo u běžných hráčů nechuť tento kompetitivní mód hrát.

Řešení je jednoduché, spočívá v lepším anti-cheatu. Ten si Valve v minulosti vždy vytvářelo samo, pomáhá i strojové učení. Se zajímavým řešením přišla ukrajinská superstar Oleksandr „s1mple“ Kostyliev. „Nejjednoduší cesta? Spojte se s FACEIT Anti-Cheatem,“ napsal trojnásobný nejlepší hráč světa na sociální sítě.

Platforma FACEIT na CS2 scéně dlouhodobě disponuje nejlepším anti-cheatem. Je to i jeden z mnoha důvodů, proč hráči přechází z integrovaných herních módu právě na platformu třetí strany. S1mplovo řešení by mohlo být nejen rychlé a efektivní, ale zároveň by mohlo přilákat více hráčů zpátky do módu Premier. 

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.