Přejít k hlavnímu obsahu

Team Liquid ve formě. CadiaN skolil svůj bývalý tým, do play-off jde po výhře nad G2

8. 4. 2024 | 17:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Čínská zastávka Intel Extreme Masters je pro Team Liquid dokonalou šancí, jak dát zapomenout na neúspěšnou kvalifikaci na Major. První den mu vyšel opravdu na jedničku.
Team Liquid
Team Liquid
Zdroj: ESL Gaming

Po Majoru není čas na žádný oddech, Tier 1 scéna se přesunula do Číny. Ve městě Chengdu se představí několik zástupců světové špičky proti vyvoleným celkům všech světových regionů včetně domácího tria. Ani jeden čínský tým nezačal své účinkování výhrou, cesta do vyřazovací části je tak hodně vzdálená.

První den nabízí nejen úvodní BO1 duely všech účastníků, ale také první dva zápasy o sloty ve víkendovém play-off. Ve skupině A jako první uspěl Team Liquid, jenž konečně prokázal svůj potenciál. Hlavně kanadské duo Russel „Twistzz“ Van Dulken, Keith „NAF“ Markovic na úvod turnaje zářilo jako za dob největší slávy.

Liquid svoji cestu odstartovali proti HEROIC. Tato výhra musela potěšit především kapitána Caspera „cadiaN“ Møllera, který se proti svému bývalému zaměstnavateli postavil vůbec poprvé. Ještě cennější je ale skalp G2 Esports, semifinalisty nedávného Majoru, který v Chengdu patří mezi největší favority na titul.

Druhou místenku minimálně ve čtvrtfinále si odpoledne zajistili MOUZ proti FURII. TYLOO a 9z Team jsou naopak prvními vyřazenými celky. Ve skupině B se začne lámat chleba v úterý, kdy se dočkáme parádních duelů FaZe Clanu proti Astralis a Virtus.pro proti FlyQuest. Australané dokázali na úvod překvapit Cloud9.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.