Přejít k hlavnímu obsahu

Ukaž svůj střihačský skill! Kvalifikace do mezinárodní soutěže otevřeny

10. 4. 2024 | 08:00 Soutěž
Herní část je za námi, teď je na čase otestovat střihačské schopnosti soutěžících projektu V4ECC. Vzdělávací soutěi ve střihu videa nabízí 1 000 eur za to nejpovedenější provedení a ty se můžeš už teď registrovat. Cílem projektu je překlenout propast mezi hraním her, vzděláváním a profesním rozvojem tím, že studentům ze zemí Visegrádské skupiny nabízí jedinečnou příležitost předvést své dovednosti, kreativitu a týmovou spolupráci.
V4ECC
V4ECC
Zdroj: V4ECC

Vzdělávací soutěž vyzývá dvoučlenné týmy, aby společně vytvořily 60sekundové filmy na určená témata. Videa by měla být vertikálně orientovaná a kvalitní, připravená ke zveřejnění na platformách sociálních médií.

Registruj se do české kvalifikace!

Národní porota vybere ze zaslaných příspěvků tři vítězné týmy, které postoupí na mezinárodní soutěž (celkem 6 osob).

Témata na výběr:

1. téma: Nové technologie v mé škole
2. téma: Inspirativní absolventi mé školy
3. téma: Zajímavý učitel
4. téma: Atraktivní kroužky naší školy
(přírodovědné, zájmové atd.)

Účastníci mají možnost předvést svou kreativitu a vypravěčské dovednosti, přičemž témata se pohybují od nových technologií ve školách až po inspirativní absolventy a zajímavé učitele. Jsou zároveň připraveny dva semináře - jeden o esportu a druhý o střihu videa.

Projekt je určen výhradně pro žáky základních a středních škol ve věku od 13 let a je jednoznačně zaměřen na rozvoj zájmu o hry nebo multimediální průmysl. Jednou z možností je vytvoření týmů v rámci školy, protože turnaj podporuje i spolupráci mezi školami. Rozhodnutí je v rukou účastníků, což podporuje inkluzivitu a rozmanitost.

Posláním V4 Esports Coalition Cup je nejen hraní her, ale také posílení postavení mládeže zemí Visegrádu prostřednictvím podpory zájmu o vzdělávání a profesní rozvoj v rámci inovativní digitální ekonomiky. 

Iniciativa kombinuje e-sporty a vzdělávání, aby připravila studenty na vstup na trh práce a zároveň je povzbudila k tomu, aby se věnovali svým vášním. Projekt V4ECC, který podporuje Mezinárodní visegrádský fond, organizace zaměřená na rozvoj vztahů a vzájemného porozumění ve střední Evropě, je v souladu s evropskými hodnotami a přispívá k posílení vazeb v regionu.

Štítky: V4ECC
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).