Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS ve formě! Vyhráli sedm zápasů v řadě a útočí na návrat do Ligy mistrů

10. 4. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Návrat do nejlepší světové padesátky není u SINNERS náhodou. Od prohry ve finále Tipsport CS Winter nezaváhali ještě ani v jednom zápase na HLTV a blíží se dokonce velkému úspěchu.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Před týdnem jsme vás informovali o teoretické možnosti, jak by se SINNERS mohli vrátit do ESL Pro League díky možnému odstoupení FORZE. V poslední sezóně ESL Challenger League totiž skončili třetí, tedy na prvním nepostupovém místě. Pro 19. sezónu, která startuje již za dva týdny, jsou tak prvními náhradníky.

Comeback mezi elitu si ale hříšníci chtějí vybojovat sami na serveru. V další sezóně ESL Challenger League ovládli svou skupinu a první výhru již přidali i v první části play-off proti 9 Pandas. Po prvotní prohře triumfovali pětkrát v řadě a jediný úspěch je dělí od získání nejvyššího možného seedu pro rozhodující fázi.

Jen v ECL se však SINNERS neobjevují, slibovaný dril oficiálních zápasů v měsíci dubnu vzali skutečně od podlahy. Vítězně totiž vstoupili také do evropského turnaje v rámci Thunderpick World Championship, když pokořili Nexus Gaming. Ve hře je přitom postup na akci, která má vyšší finanční dotaci než ESL Pro League.

Aby toho nebylo málo, tak úspěšně hříšníci započali i tažení další sezónou European Pro League. V prvním kole skupiny C navíc porazili svého lokálního konkurenta UNiTY. Po ztrátě svého map picku SINNERS otočili skóre na zbývajících mapách a potvrdili brilantní formu. Teď už ji jen proměnit v nějaký titul či velký postup.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.