Přejít k hlavnímu obsahu

Mordekaiserovu ultimátku už nezrušíte. Riot představil patch pro MSI

10. 4. 2024 | 13:00 League of Legends Preview
Riot Games se připravuje na první světový turnaj League of Legends letošního roku. Tým starající se o balanci populární MOBA hry představil další patch, na kterém se odehraje MSI. Velká porce šampionů bude vylepšená, nerfy se dotknou jen čtyř jedinců. Velká změna se týká Mordekaisera - Cleanse už vám proti němu, konkrétně jeho ultimátní schopnosti, nepomůže.
Mordekaiser
Mordekaiser
Zdroj: Riot Games

Buffy

Hned třináct šampionů by mělo být od dalšího patche (14.8) silnějších. Největších změn se dočkala midlane. Na MSI budou lepší Akali, Galio, Hwei, LeBlanc a Ryze. „Galio není ani přes všechny změny dostatečně silný, tak ho ještě trochu vylepšujeme. Měl by mít bez problémů win rate nad 50%,“ komentoval změnu Matt Leung-Harrison.

V jungli budou mít vyšší damage Graves, Jarvan IV, Olaf a Sylas. Riot chce do mety dostat trochu víc carry junglerů, proto se do patche 14.8 dostal i Sylas. Do mety ADC by mohli promluvit Draven, Jhin a Kai'sa. O něco lépe by se mělo hrát s Threshem.

Nerfy

Mnohem kratší seznam než u buffů. Azir je dlouhodobě vládcem profesionálních zápasů, to by se mohlo částečně změnit. Horší jsou i Briar, Zac a Zeri.

Další změny

  • Baron Nashor - Baron bude dávat větší damage
  • Mordekaiser - kratší cooldown na Q, menší damage na E, R nelze zrušit Cleansem
  • Skarner - změny téměř všech přepočtů
  • Voidgrub Camp - první spawn 6:00, větší DPS na stack, spawn při 4 stacích
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).