Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis a MOUZ míří do semifinále s čistým štítem. Play-off IEM nemine ani frozena

10. 4. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Reportáž
IEM Chengdu má za sebou skupinovou fázi, v jejím poslední dni se ani v jedné ze šesti BO3 sérií nemusel hrát decider. Nejlepší individuální výkon dne předvedl David „frozen“ Čerňanský, který dovedl FaZe do pátečního čtvrtfinále. Postupující šestice týmů je tou nejvíce očekávanou.
FaZe Clan
FaZe Clan
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Astralis, Virtus.pro, MOUZ a Team Liquid už z předchozích bojů měli jistotu víkendového play-off. Ve středu se však utkali o přímý postup do semifinále. Nejvíce dominantní výkon předvedli Astralis, kteří ani na jedné z pěti map za celou skupinu neprohráli více než sedm kol. Pod taktovkou Nicolaie „dev1ce“ Reedtze jsou někteří hráči jako znovuzrození, suverénní skalpy Virtus.pro a FaZe Clanu nejde brát na lehkou váhu.

Jistotu semifinále si bez ztráty mapy vybojovali také hráči MOUZ, zatímco Liquid bude čekat čtvrtfinále. Parádní formu z Majoru si na druhý konec světa přivezl především mladý Fin Jimi „Jimpphat“ Salo. Třetím postupujícím týmem ze skupiny B jsou G2 Esports, kteří v rozhodujícím duelu o postup udolali HEROIC. Dánská organizace je nejvýše postaveným týmem HLTV žebříčku, který se nepředstaví ve vyřazovací části.

Složení play-off uzavírá FaZe Clan. Porážka proti Astralis byla varováním, ale další selhání světová jednička nedovolila. V postupovém utkání proti FlyQuest se odvázal David „frozen“ Čerňanský, který pokračuje v parádních výkonech od příchodu CS2. Nejen na tomhle turnaji, ale i za celý letošní rok je nejlépe střílejícím hráčem FaZe. Před živým publikem se můžeme těšit na show celého týmu, který s hraním v aréně roste.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.