Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off IEM startuje! Frozen si o semifinále zahraje proti týmu Liquid

12. 4. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
IEM Chengdu má před sebou play-off. Vítězové skupin zamířili přímo do semifinále, které se odehraje v sobotu, zatímco dva páteční duely proti sobě ve čtvrtfinále postaví týmy s jednou porážkou. Do hry půjde i David „frozen“ Čerňanský, FaZe Clan začne proti týmu Liquid.
Wuliangye Chengdu Performing Arts Centre
Wuliangye Chengdu Performing Arts Centre
Zdroj: ESL Gaming

Jako první půjdou do boje Virtus.pro a G2 Esports od 9:00. Šampioni předloňského IEM Rio Majoru ve skupině nestačili pouze na Astralis a své výhry zaznamenali proti Wildcard Gaming a FlyQuest, outsiderům z menších regionů. Až nyní tak přijde skutečná prověrka pro pětici v čele s Dzhami „Jame“ Alim. Ten se může těšit na osobní duel proti Iljovi „m0NESY“ Osipovovi, který je v CS2 možná vůbec nejlepším sniperem světa a v Chengdu to zatím hravě potvrzuje. Na vítěze tohoto duelu v semifinále čekají nabroušení MOUZ.

Druhé čtvrtfinálové utkání proti sobě svede Team Liquid a FaZe Clan. Liquid dali ve skupinové fázi zapomenout na neúspěšnou kvalifikaci na Major a konečně prokázali svůj potenciál, když pokořili HEROIC a G2 Esports. Nyní je však čeká světová jednička, která před živým publikem posouvá svoji hru na nejvyšší úroveň. FaZe ve skupině nepřesvědčili, ale povinnost po úvodní porážce splnili proti Cloud9 a FlyQuest. Pokud dnes David „frozen“ Čerňanský a spol. uspějí, semifinále jim naservíruje odplatu proti Astralis.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.