Přejít k hlavnímu obsahu

Vytvořte unikátní mapu a vyhrajte 180 tisíc korun. Minulého vítěze si vybralo Valve

12. 4. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Komunita tvůrců Mapcore si ve spolupráci s FACEITem po pěti letech připravila novou soutěž s podtitulem „Velké dobrodružství“. Do netradičního počinu se může přihlasit kdokoliv, kdo vytvoří mapu pro režimy 5v5 s bombou nebo na záchranu rukojmích. Minulým vítězem se stal tvůrce mapy Anubis Roald van der Scheur, jenž zaujal i Valve. V sázce je tak opravdu hodně.
Big Adventure
Big Adventure
Zdroj: Mapcore

Mapcore je největší komunitou tvůrců Counter-Strike map, za kterou stojí designer mapy Cache FMPONE. Právě on bude jedním z rozhodčích v další velké tvůrčí soutěži, která poběží až do příštího května. „Big Adventures“ navazuje na počin z roku 2019, který vyhrála mapa Anubis. Pro tvůrce jde tak o velkou šanci.

Zkusit štěstí může naprosto kdokoliv. Uzávěrka na zaslání výtvorů pro režimy 5v5 s bombou či rukojmími je 4. srpna. Každá mapa obdrží týdenní šanci v Mapcore FACEIT hubu, kde může široká veřejnost objevovat krásy jednotlivých výtvorů. Ty bude porota hodnotit na základě originality, map designu a zábavnosti.

Vybrané kousky postoupí do druhé fáze, v níž budou mít tvůrci dalších šest měsíců na zdokonalování. Všechny tyto mapy zůstanou v aktivní rotaci ve FACEIT hubu pro další zpětnou vazbu. Ve finále bude po vyladění k dokonalosti usilovat desítka vybraných tvůrců o prvenství a 15 tisíc dolarů za první čtyři místa.

Minulým šampionem se před pěti lety stal Roald van der Scheur. Tomu mohla tvůrčí činnost skutečně změnit život, protože podle úniků informací v souborech hry mu Valve za práva na jeho mapu jednorázově zaplatila 150 tisíc dolarů, tedy 3,5 milionu korun. Tvůrci map od té doby čekali na další podobnou příležitost.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.