Přejít k hlavnímu obsahu

Znovu šťastný. Device jako IGL válí, v semifinále ho čekají FaZe

13. 4. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Poslední roky byly pro Nicolaie „device“ Reedtze náročné. Dlouhé roky to byl jeden z nejlepších a nejstabilnějších hráčů Counter-Strike na světě. Jenže po období koronavirové pandemie se nedokázal vrátit do starých kolejí a hledal se. Ninjas in Pyjamas, dlouhá pauza a nakonec návrat do Astralis. Teď se ze slavného AWP hráče stal IGL a tato změna byla dost možná tou nejlepší za dlouhou dobu. Device se znovu baví hraním a soutěžením.
Nicolai "device" Reedtz
Nicolai "device" Reedtz
Zdroj: Helena Kristiansson/ESL (se souhlasem)

Astralis se na IEM Chengdu poprvé ukázali s novým in-game leaderem. Nicolai „device“ Reedtz šel do soutěže jako nováček v roli kapitána, začátky jsou ale extrémně slibné. Astralis zatím nepohráli ani jednu mapu a drtí jednoho soupeře za druhým. „Perfektní začátek, ale pro nás práce ještě neskončila. Myslím, že máme ještě hodně co ukázat,“ říká dánská legenda v rozhovoru pro HLTV.

Device se vydal stejnou cestou jako například Gabriel „FalleN“ Toledo nebo Dzhami „Jame“ Ali - sniper s povinnostmi IGL. „Momentálně jsem v dobrém rozpoložení, ale nejtěžší je najít správnou rovnováhu. Je velmi snadné se jako IGL přepracovat,“ je si 28letý hráč vědom. „Snažím se dělat opatření a snažím se to co nejlépe vyvážit. Ale jak všichni víme, myslím, že v CS směřujeme do stresovějšího prostředí, s čím dál větším počtem turnajů a podobně,“ dodává.

Zatím je ale device se svou novou roli spokojený. Podle něj je v týmu Astralis dobrá atmosféra i mimo hru a jeho mladší spoluhráči se baví. „Já už jsem trochu ten starší, ale pořád se snažím také bavit. A pro mě je prostě hraní a diktování způsobu hry velmi zábavné. Je to také něco, co mi vrátilo vášeň a štěstí,“ pochvaluje si device.

Sám už se dlouho neukázal mezi nejlepšími hráči světa a nebojoval o ty nejvyšší příčky individuálních soutěží. Dánský šampion má ale jiný cíl. „Pro mě by více znamenalo přinést trofej zpět organizaci, na jejímž vzniku jsem se podílel,“ má kapitán Astralis jasno.

Poslední velké vítězství Astralis se datuje do roku 2020. Tehdy slavná dánská pětice vyhrála Intel Extreme Masters XV - Global Challenge. Od té doby pusto. Prázdno. V Číně by se ale mohla znovu rozjet éra Astralis. První překázkou je FaZe Clan. Semifinále je naplánováno na sobotních 12:15.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).