Přejít k hlavnímu obsahu

České týmy startují svou evropskou pouť. Entropiq mezi favority, GLORE chtějí překvapit

15. 4. 2024 | 17:00 League of Legends Preview
První letošní soutěž pro nejlepší týmy z evropských regionálních lig je tu. Do boje dnes půjdou oba zástupci česko-slovenské kotliny, každý bude mít ve své skupině úplně jinou pozici.
EMEA Masters
EMEA Masters
Zdroj: Riot Games

Největší naděje se vkládají do Entropiqu, jehož sestava už je evropskými soutěžemi zocelená. Los byl k českému zástupci benevolentní a Entropiq jednoznačně patří dva kandidáty na postup ze skupiny B. GLORE si naopak jako premiérový účastník ze čtvrtého výkonnostního koše soupeře příliš vybírat nemohli.

Dle papírových odhadů by si to EIQ měli rozdat o první místo s Macko Esports, zástupcem italské scény. Složení skupiny B dolňuje chorvatsko-srbská pětice BeFive spolu s One Man Army z Beneluxu, v jejíchž řadách najdeme i českého junglera Jiřího „Sawyor“ Libánského. Ten určitě bude chtít své krajany pokořit.

Ve skupině D budou pro GLORE největší výzvou francouzští Gentle Mates, v jejichž dresu září slovenský support Kamil „kamilius“ Košťál. Nic jiného než průlet předkolem se od nich neočekává. O druhé postupové místo by však mohl nastat tuhý boj mezi EGN Esports z Portugalska a Geekay Esports z arabské ligy.

První fáze EMEA Masters proběhne tradičním formátem dvakrát každý s každým. Těšit se tak bezesporu můžeme i na tie-breakery, které Round Robin skupiny pravidelně nabízejí. Osm postupujících celků si posté v Knockout Stage zahraje o účast v hlavní části. Tam už poté čekají nejlepší evropské týmy mimo LEC.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.