Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS na vítězné vlně. Blíží se k ESL Pro League a šplhají ve světovém žebříčku

16. 4. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Hříšníci vzali nutnost tvrdě dřít opravdu vážně. V dubnu ještě neprohráli ani jeden zápas, a to se zapojili do čtyř různých soutěží. Teď zbývá jen tuto vynikající formu proměnit v nějaký úspěch.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS sní o návratu mezi světovou špičku. Na Major to nedotáhli, ale k ESL Pro League mají hodně blízko. Jako náhradníci se sice skrze nekompletní sestavu FORZE do nejbližší sezóny bohužel nakonec nedostanou, tuto skutečnost ale přetavili v parádní jízdu v další sezóně ESL Challenger League, v níž se hraje o dva sloty.

Do 47. sezóny ECL vstoupili překvapivou porážkou nad brazylijski luz, poté ale porazili ALTERNATE aTTaX, ex-Sprout, Aurora, Rebels Gaming, 9 Pandas a 3DMAX. Touto sérií si zajistili nejvyšší seed do závěrečného play-off, kde je v horním pavouku dělí pouhé dvě výhry od postupu do Ligy mistrů světa Counter-Striku.

Než poznají dalšího soupeře, tak poctivě drtí další turnaje. Dnes je od 11:00 čeká zápas v Elisa Invitational Spring, kde budou chtít na výhru nad ALTERNATE aTTaX navázat proti BLEED. Středa poté bude ve znamení druhého utkání v evropské kvalifikaci na Thunderpick World Championship proti Gaimin Gladiators, bývalé sekci ECSTATIC. Neporažení jsou také v European Pro League, kde čekají na doplnění složení play-off.

Hříšníci mají aktuálně na kontě devět výher v řadě. Díky úspěšnému období se prokousali již na 45. místo HLTV rankingu a krůček po krůčku se blíží k návratu do TOP 30. Na kontě mají skoro dvojnásobek bodového konta konkurentů Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport v šesté a sedmé desítce. Více o žebříčku v našem videu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.