Přejít k hlavnímu obsahu

Další fotbalista zakládá svůj esportový tým. Spojil se s expertem z oboru

16. 4. 2024 | 14:30 Counter-Strike 2 Přestup
Kapitán dánské reprezentace a fotbalista milánského AC navazuje na Casemira, Davida de Geu nebo Jakuba Jankta. Zakládá totiž vlastní esportový tým se zaměřením na Counter-Strike.
Simon Kjær
Simon Kjær
Zdroj: Depositphotos (s povolením)

Esportová scéna se bude učit nové jméno. Fotbalista Simon Kjær založil organizaci s názvem WOPA Esport, která začne svoji pouť v nejvyšší dánské Counter-Strike soutěži. „Sám rád hraji Counter-Strike a doufám, že se mi podaří pomoci mladým dívkám a chlapcům najít a rozvíjet jejich vášeň,“ prozradil majitel nového týmu.

Svoji premiérovou sestavu převzal od organizace Alpha Gaming, která vystupovala pod jménem sponzora CEPTER BITSKINS. Za tímto celkem stál zakladatel renomovaného portálu HLTV.org, jenž se do WOPA Esport nyní přesouvá jako spoluvlastník. Kjær se při vstupu do esportu obklopil skutečnými experty z oboru.

Dánský fotbalista bude objevovat nový svět od nižších pater. Jeho tým se aktuálně nachází až na začátku třetí světové stovky a soustředit se v první řadě bude na domácí scénu. Jenom o výsledcích ale snažení WOPA Esport nebude. Kjær se chce se svou organizací zaměřovat také na témata, jako je duševní a fyzické zdraví.

Sestava WOPA Esport:

Dánsko Christian „Vster“ Vestergaard
Dánsko Lucas „Gnøffe“ Brunsvig
Dánsko Benjamin „brzer“ Jensen
Dánsko Thomas „LUMSEN“ Søhus Larsen
Dánsko Jamie „leakz“ Bugge West Jensen

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.