Přejít k hlavnímu obsahu

Milovníci Arény mohou slavit. Riot potvrzuje dvojnásobné lobby a novou mapu

16. 4. 2024 | 17:30 League of Legends Update hry
Populární herní režim se opět vrací do hry a tentokrát se zdrží mnohem déle. Riot plánuje Arénu udržet online po celý split a nasbírat co nejvíce dat. Třetí verze opět přináší řadu novinek, jako třeba novou mapu, úpravy itemů, ale hlavně vytoužené zvětšení lobby na dvojnásobek.
Arena Round Three
Arena Round Three
Zdroj: Riot Games

Herní režimy se v League of Legends zjevují většinou na krátkou dobu. Aréna však ukrývá potenciál na to, aby se mohla stát druhým ARAMem. Třetí kolo Arény proto bude trvat celé čtyři měsíce, od 1. května až do září. Do hry dorazí s balančními úpravami, novými funkcemi a vylepšeními dle zpětné vazby od komunity.

Problémových oblastí totiž vývojáři objevili celou řadu. Týmové kompozice jsou podle nich, především na vyšších úrovních, často vyčpělé a hry mají sklon k monotónnosti. Některé strategie jsou totiž až příliš spolehlivé. Narazit na stejný tým v rámci jedné Arény tak může hráčům přinášet negativní herní zkušenost.

Nejzásadnější změnou nové Arény je její dvojnásobný rozměr. Místo čtyř týmů po dvou hráčích nyní bude bojovat osm dvojic. Vývojáři si od vyššího počtu týmů slibují především větší rozmanitost. Do hry také dorazí spektrální předměty a nákupní novinka v podobě kovadliny. To vše spolu s novým „Rybníčkem s kapříky“.

V Riot Games ovšem tvrdě pracují i na dalších herních módech, které chtějí představit ještě do konce roku. V létě se můžeme těšit na první PvE režim s názvem Bullet Heaven. Hlavní soustředění je však na Arénu, proto pro ni připravili tak dlouhé testovací období. Kompletní přehled změn naleznete na stránkách Riot Games.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.