Přejít k hlavnímu obsahu

Po dvou letech konec. ENTERPRISE rozpouští tým po triumfu na domácí akci

16. 4. 2024 | 19:00 VALORANT Přestup
Nejlepší domácí tým je minulostí. ENTERPRISE zlomil vaz neúspěch na mezinárodním poli, po dvou letech totiž vypadli z klíčové regionální ligy Surge a pro zbytek sezóny nemají co hrát.
ENTERPRISE na Comic Conu
ENTERPRISE na Comic Conu
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE esports obhájili loňské prvenství na pražském Comic-Conu a se zlatými medailemi na krku se hráči loučí. Sestava v čele s Michalem „SH0UTy“ Glacnerem je sice doma nejlepší, na mezinárodní scéně se jí však nedařilo. Rok 2024 na VALORANT scéně pro ENTERPRISE končí už v dubnu, a to rozpuštěním sekce.

Samotné složení si už na začátku roku prošlo velkou obměnou, z původního složení setrval pouze dlouholetý pilíř Václav Jan „Cantzer“ Stezka. Navázat na úspěšnou sezónu ale nové posily nedokázaly. Zatímco dva loňští reprezentanti ENTERPRISE ovládli regionální ligu Surge, tak česká organizace ze soutěže vypadla.

„V tuto chvíli se z kompetitivního Valorantu stáhneme, protože cesta do Ascensionu je pro nás alespoň v tuto chvíli uzavřená a mimo oficiální okruh se pro týmy nekonají téměř žádné turnaje,“ zní v oficiálním vyjádření. „Byla to skvělá cesta a rádi bychom poděkovali všem hráčům, kteří se na ní podíleli,“ rozloučili se pro teď ENTERPRISE.

Organizace však nad FPS titulem od Riot Games neláme hůl. „Budeme vyhlížet náš návrat se soupiskou schopnou být seriózním uchazečem o Ascension,“ naznačují své plány. Dokud ale tento čas nenastane, vše se bude točit kolem obsahu a domácích akcí. Právě proto jako tvůrce v ENTERPRISE pokračuje Cantzer.

Bývalá sestava ENTERPRISE:

Česká republika Václav Jan „Cantzer“ Stezka
Česká republika Michal „SH0UTy“ Glacner
Česká republika Patrik „Pata1G“ Bojkovský
Česká republika Radim „Hasaa“ Haša
Česká republika Michal „Enrik“ Vejvoda

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.