Přejít k hlavnímu obsahu

Zastavte ničení her! Hráči z celého světa se spojili v rámci kampaně

17. 4. 2024 | 12:30 Gaming
Ve světě her není bohužel ojedinělé, že se některé dříve dostupné tituly jednoduše vypnou. Pokud je hra závislá na serverech, tak mají hráči v případě jejich vypnutí smůlu. Youtuber Ross Scott se proti těmto praktikám rozhodl bojovat a založil na to speciální iniciativu.
The Crew
The Crew
Zdroj: Ubisoft

„Přestaňte zabíjet hry“, zní název webové stránky, která celou kampaň Rosse Scotta zaštiťuje. „Stále více videoher je navrženo tak, aby fungovaly pouze se servery, které vydavatel kontroluje,“ píše se v často kladených dotazech na zmíněné stránce. Tyto praktiky chcou podporovatelé iniciativy změnit.

Cílem celé kampaně je přimět vývojáře k tomu, aby umožnili hráčům hostovat vlastní servery v případě, že se ty oficiální vypnou. Podobná praxe už nyní u některých titulů funguje. Jmenovitě Knockout City nebo vybrané tituly Battlefield drží při životě právě komunitní servery.

Petice, kterou může každý uživatel podepsat, chce následně Ross Scott směřovat k vládám ve Spojeném království, Austrálii a Kanadě. V plánu je i petice pro Evropskou unii, která je údajně zpožděna kvůli delšímu zpracování. 

Aktuálně je akce zaměřena konkrétně proti Ubisoftu a jeho nedávno zavřené hře The Crew. „Pokud uspějeme a budou proti Ubisoftu vzneseny obvinění, může to mít dopad na herní průmysl a zabránit vydavatelům v ničení dalších her,“ doufají podporovatelé Stop Killing Games.

Štítky: Ubisoft, The Crew