Přejít k hlavnímu obsahu

Titul pro brazilský celek. Spolu s trofejí si hráči odnesli 2,3 milionu korun

21. 4. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Brazilská zastávka Global Esports Tour udělala radost domácím fanouškům. Medaile si totiž rozdělily brazilské týmy. Na parádní formu z Majoru navázal paiN Gaming, který triumfoval.
Vítězové turnaje GET Rio 2024
Vítězové turnaje GET Rio 2024
Zdroj: paiN Gaming

Global Esports Tour v Riu de Janeiru hostila osm týmů z nejlepší světové padesátky. Polovina startovního pole hrála před domácím publikem, konkurence ale Brazilcům nechtěla úspěch dopřát. Bohužel neúspěšně.

Jako první se v Double Elimination bracketu rozloučilo evropské duo Metizport, Monte. Švédský celek však nenastoupil kompletní a Monte si stále zvykají na nové složení. Evropu tak zachraňovali OG, ani ti to ovšem mezi nejlepší trojku nedotáhli. S Mădălinem-Andreiem „MoDo“ Mireou jako náhradníkem podlehli MIBR.

Medaile si tak rozdělily domácí celky. Jako jediná z Ria odjížděla zklamáná FURIA. Aktuálně sice hledá ideální složení, ale ani hvězdy herně nepřesvědčily. Světovou čtrnáctku přitom od 30. dubna čeká ESL Pro League.

Z tria Imperial, paiN Gaming a MIBR nakonec uspěla sestava paiN. V horním pavouku sice na Imperial nestačila, ale po triumfu nad MIBR ve finále dokonala odplatu poměrem 2:1. Ve velké formě hrál především Lucas „nqz“ Soares. Sladší je triumf paiN Gaming díky tomu, že se na turnaji představili jako náhradníci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.