Přejít k hlavnímu obsahu

Co se děje v Cloud9? Osmý nejlepší tým světa je údajně pouze ve dvou

22. 4. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Trable Cloud9 zřejmě nekončí. Po nečekaném odchodu Denise „electroNic“ Sharipova by mohli být na cestě pryč další dva hráči. Neschopnost vyřešit roli AWP může tým naprosto rozložit.
Abay „HObbit“ Khasenov
Abay „HObbit“ Khasenov
Zdroj: PGL (Stephanie Lindgren)

Od momentu, kdy se Dmitry „sh1ro“ Sokolov usadil sám na lavičku, nemají Cloud9 hlavního snipera. Kirill „Boombl4“ Mikhailov sice pomohl vyřešit jiný problém, Denis „electroNic“ Sharipov se však pod zbavení povinností in-game leadera nyní vypařil a přestoupil do Virtus.pro. S týmem dočasně nastupuje 19letý mladík Daniil „alpha“ Demin, ale odhlášení z ESL Pro League značí, že je ruská sestava stále ve výstavbě.

Dlouhodobě se mluvilo o tom, že až Cloud9 najdou nového odstřelovače, tak ten převezme místo po Abayi „Hobbit“ Khasenovovi. Tím pádem v tuto chvíli potřebují dvě nové posily. Situace dle nejnovějších zpráv ale možná vykrystalizuje v hledání dokonce tří nových tváří. Podle dosud nepotvrzených informací se totiž rozhodl Ilya „Perfecto“ Zalutskiy usednout na lavičku. Nespokojenost uvnitř týmu by tím byla zřejmá.

V tuto chvíli se jedná pouze o spekulace, ačkoliv přicházejí z vícero zdrojů. Pokud by se však ukázaly jako pravdivé, tak osmý nejlepší tým čeká opravdu velká přestavba. Spolu s kapitánem Boombl4 by v sestavě pokračoval jen poslední pilíř původní sestavy, která do americké organizace zamířila v roce 2022, Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov. A to nezmiňujeme další fámu, podle níž by mohlo dojít také na změnu trenéra.

Cloud9 se nacházejí na rozcestí, nedořešená situace z loňského podzimu může tým postupně rozložit. Jakmile se začalo spekulovat o zájmu o Ilju „m0NESY“ Osipova, fanoušci snili o lepších zítřcích. Nyní ale horská dráha přinesla náladový sešup. Rozklad sestavy totiž může být znakem toho, že m0NESY nepřijde a další alternativy nejsou v dohlednu. Nebo vedení kuje skutečně mistrovský plán, který zatím musí tajít.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.